A Blanes ja s’han fet prop de 3.000 vacunacions contra la grip

La Campanya Massiva per descartar la COVID continuarà la setmana vinent i finalitzarà el 10 de novembre

Per segona setmana consecutiva, a Blanes s’han tornat a superar les expectatives que hi ha respecte el nombre de vacunacions contra la grip. Es tracta de la campanya massiva que s’ha organitzat per primera vegada de manera conjunta amb l’Equip d’Atenció Primària dels ambulatoris i l’Ajuntament de Blanes.

Durant la passada setmana un total de 1.385 persones s’han adreçat als diferents locals on s’ha anat ubicant l’acció sanitària que té l’objectiu d’ajudar a descartar la COVID, per la similitud dels símptomes que tenen les dues malalties. Del 26 d’octubre al 30 d¡octubre s’ha acollit al Casal Juvenil de Ca la Guidó, al Casal Cívic de Can Borell i a l’Oficina de Participació Ciutadana del Carrer Ample.

D’aquesta manera, si sumem aquest nombre al total de vacunacions que es van estar fent durant la primera setmana, el nombre total de persones que fins ara s’han acollit a aquesta campanya és de gairebé tres-mil persones, més concretament: 2.830. Aquest nombre de persones es refereix només a la campanya que s’ha organitzat aquests dies. No inclou tots els qui s’estan vacunant a l’ambulatori o formant part d’altres experiències amb determinats col·lectius.

Una de les principals temences de la ciutadania és quedar-se sense poder-se vacunar, una circumstància que l’Equip d’Atenció Primària dels ambulatoris té molt ben controlada i no es cansa de repetir: hi haurà vacunes per a tothom, i per això no cal patir. Precisament perquè tothom pugui vacunar-se s’ha dissenyat una Campanya de Vacunació contra la Grip que sigui especialment intensiva i efectiva, que arribi al màxim nombre de persones possible.

Vacunacions arreu dels barris de Blanes fins al 10 de Novembre

Des de fa setmanes es va preparar una logística que farà possible vacunar arreu dels barris, sense necessitat d’haver d’anar al seu ambulatori de referència: hi haurà hagut 8 locals que han acollit l’acció sanitària. La campanya intensiva va començar el 19 d’octubre i s’allargarà fins al 10 de novembre, i abasta tots els barris de Blanes aplegats a través de diversos locals que estan actuant com a centre de referència.

Cal dir que qualsevol veí del municipi pot anar al local que vulgui, independentment que resideixi o no en aquella zona de referència en concret, i demanar cita prèvia a www.gencat.cat/ics/usuaris, tot i que s’intentarà vacunar a tothom qui vingui al lloc, dia i hora organitzats per fer la vacunació.