Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

64 colles i 48 carrosses desfilaran al Carnaval de Roses

Avatar photo

Es preveu superar la participació dels 4.000 "passants" durant les desfilades

Entre el 16 i el 20 de febrer, Roses viurà una nova edició de la seva multitudinària festa de Carnaval, enguany recuperant la totalitat d’activitats després d’una edició de 2022 encara marcada per les restriccions de la pandèmia, en què només es van poder celebrar els actes a l’aire lliure.

 

Amb 3.784 persones ja inscrites, es preveu superar la participació dels 4.000 “passants” durant les desfilades -comptant els grups que assisteixen cada any sense haver realitzat la inscripció prèvia- que, units als milers de persones que cada any s’apleguen per gaudir de l’espectacle, ompliran Roses de color i animació.

 

El Carnaval de Roses 2023 s’iniciarà dijous amb una cercavila de benvinguda a Sa Majestat el Rei Carnestoltes, acompanyada per la banda de percussió Ociart. Un cop a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, el grup de versions Orquestra Mitjanit i el Dijous Kuit de la Joventut Rosinka, celebraran l’arribada del rei.

 

La música i el ball per a totes les edats i públics estan garantits un any més amb les actuacions programades pel Departament de Festes de l’Ajuntament: les versions dels grups Bruixa Express, Pelukass, Los 80 Principales i l’Orquestra La Principal de la Bisbal, juntament amb la discomòbil infantil de DJ Gres-k Planet, ompliran d’animació l’envelat de la plaça Frederic Rahola, mentre que les propostes musicals per al públic més jove vindran de la mà dels dj’s Lia Jensen, Mon DJ, DJ Dulo, DJ Office, Ruben Rider i Adrià Giner DJ, a l’escenari de la pista annexa del Pavelló d’Esports.

 

Un Carnaval històric que manté vives les tradicions

Una de les característiques del Carnaval de Roses és el manteniment d’actes que gaudeixen d’una llarga tradició. És el cas de la celebració de l’Arribada del Rei Carnestoltes amb el traspàs de poders (la clau, la vara i les 100 pessetes), que l’alcalde fa al rei dels poca-soltes.

 

Roses és una de les poques poblacions que manté encara viva la celebració de seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, l’enterrament de la sardina, i la posterior purificació pel foc amb un espectacle pirotècnic.

 

Una altra tradició, aquesta en l’apartat gastronòmic, arriba la darrera jornada quan els carnavalers de Roses s’apleguen per fer el darrer àpat conjunt: una multitudinària arrosada que congrega prop de 2.500 persones, i que enguany com a novetat incorpora l’opció d’arròs vegà.

 

INFORMACIÓ D’INTERÈS

* Punts liles. El Carnaval de Roses tornarà a disposar per tercer any de Punts Liles per sensibilitzar, prevenir i abordar actituds masclistes i comportaments sexistes. Estaran situats al port, a l’envelat de la plaça Rahola i a la pista annexa del Pavelló durant la realització de les diferents activitats.

* Per veure les passades, disposa de la instal·lació d’una plataforma alçada a la plaça Catalunya, degudament senyalitzada i habilitada amb una rampa d’accés, destinada a facilitar una òptima visibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. El consistori vol garantir d’aquesta manera que tothom pugui gaudir de la festa en les millors condicions.

 

* Gots reutilitzables. El que fins a l’any passat era una recomanació per a les colles participants en el Carnaval de Roses, enguany ha passat a ser una norma d’obligat compliment: tots els gots emprats durant els actes de Carnaval han de ser reutilitzables.

 

* Pel que fa a les restriccions en la vialitat amb motiu de les cercaviles, l’avinguda de Rhode i tots els seus accessos es tancaran els dies i hores següents:

  • Divendres, dissabte i diumenge:
    • Entre la rotonda de l’Elefant Blau i la rotonda de Turisme, 2 hores abans de la passada
    • Entre la rotonda de Turisme i el port, 3 hores abans de la passada.
  • Dilluns:
    • Entre la rotonda de Turisme fins a la plaça Sant Pere, a partir de les 14 h

 

Els carrers afectats pel tancament, les àrees d’aparcament habilitades -tant per a turismes com per a autobusos-, i les restriccions d’estacionament, seran senyalitzats amb prou antelació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen − thirteen =

Notícia anterior

La Biblioteca de Palafrugell acull l’exposició Taques de Lis Arnau

Notícia següent

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant dona ajuts municipals a 800 alumnes

Notícies relacionades