Les parròquies de Blanes adapten la Benedicció de Rams per complir les mesures

S’acollirà a l’interior de les esglésies amb aforaments limitats, i es farà una benedicció als qui es quedin fora sense aspergir-los amb aigua beneïda

Demà diumenge s’encetaran els actes religiosos de la Setmana Santa, que es podrà viure de manera força diferent a l’any passat, quan no es va poder celebrar cap activitat durant l’etapa més dura del confinament per la pandèmia. Ara bé, les tradicionals litúrgies s’han hagut d’adaptar a les mesures de seguretat per contenir la COVID-19, per tant tampoc seran com se solia fer temps enrere.

El primer acte que s’ha hagut d’adaptar és la Benedicció de Rams, que s’allotja a les tres parròquies de Blanes. Demà es restringirà la participació als respectius aforaments que hi hagi a l’interior de cada església. Abans de començar la celebració litúrgica, hi haurà un exhaustiu control dels respectius aforaments que hi ha a les parròquies on s’hi allotjarà.

Conforme els feligresos vagin entrant, es comptarà el nombre màxim permès –un 30% del total- i, quan s’hi hagi arribat, es tancaran les portes d’accés. Llavors el rector sortirà a l’exterior i demanarà a qui s’hagi quedat fora que se situïn amb la necessària distància de seguretat, procedint tot seguit a fer la tradicional benedicció sense moure’s de l’entrada, i sense aspergir als participants amb aigua beneïda.

Parròquia
Horari Benedicció
Aforament
Santa Maria
12’00 h
140 persones
Sagrada Família (Els Pins)
12’00 h
40 persones
Santa Teresa (Ca la Guidó)
10’30 h
52 persones

Segurament el què no canviarà demà diumenge, quan hagi acabat la benedicció, és el què habitualment solen fer les famílies: donar una passejada per Blanes o fer un altre dels entreteniments d’aquesta època de l’any, sobretot si hi ha mainada. Es tracta d’anar a admirar les autèntiques i dolces obres d’art en què es transformen les conegudes ‘Mones de Pasqua’, que ja fa dies que tempten la canalla i qui no ho és tant des dels aparadors de fleques i pastisseries.