L’Ajuntament de Blanes lliura 2.400 € en premis pels millors treballs de recerca dels instituts públics

Avui s’ha fet el reconeixement públic als autors i autores dels Instituts Sa Palomera, Serrallarga i S’Agulla, amb 6 premis i 16 finalistes

Per segon any consecutiu a causa de la distància de seguretat que cal mantenir per les mesures de contenció COVID, el gimnàs de l’Institut Serrallarga ha allotjat aquest dissabte el tradicional acte que se celebra cada any coincidint  amb el final de curs. Es tracta del Lliurament de Premis als autors i autores dels millors treballs de recerca de batxillerat dels instituts públics de Blanes del darrer curs 2020-2021.

Enguany ha estat la 7a edició dels Premis als Millors Treballs de Recerca, un acte que han encapçalat l’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López; així com els directors dels tres centres: Rubén Fernández (INS Serrallarga), Jordi Caseny (INS Sa Palomera) i Josep Hernàndez (INS S’Agulla). També han participat representants dels grups polítics municipals, tècniques de l’Àrea d’Educació i un familiar de cada finalista i guardonat, així com els i les respectives tutores.

Les i els protagonistes, sense cap mena de dubte, són els joves talents autores i autors dels treballs. Al llarg de més d’un hora el públic assistent ha pogut conèixer a través d’ells els continguts dels treballs. L’acte ha comptat com a mestre de cerimònies amb el director de l’Institut Serrallarga, Rubén Fernández, i una jovial Fotografia de Família final ha posat punt i final a la vetllada celebrada aquest migdia.

Malgrat les restriccions de la COVID, la cerimònia ha estat marcada per la lògica emoció que suposa poder compartir amb la comunitat educativa i familiars el reconeixement que es ret al talent dels i les joves estudiants. Unes distincions públiques que els són totalment inesperades, ja que els noms de l’alumnat guanyador no s’ha fet públic ni se n’ha fet difusió fins avui mateix.

Lliurament de 2.400 € en premis als sis millors treballs de recerca

Durant l’acte d’avui, centrat en el lliurament dels reconeixements, s’han entregat un total de 2.400 € en premis als dos millors treballs de cadascun dels tres centres públics de secundària del municipi. Els docents de cada institut escullen un primer premi i un segon premi dotats respectivament amb 500€ i 300€, acompanyats d’un diploma.

Per últim, s’han lliurat sengles diplomes als 16 alumnes finalistes que han participat en l’edició d’enguany. En una primera fase els equips docents dels tres instituts van seleccionar els 22 millors treballs de recerca i, d’entre tots aquests, es van escollir els premiats a la segona fase. Els alumnes destinaran els diners a la matrícula dels estudis del curs següent, o bé a l’adquisició de material educatiu. A la cerimònia d’avui no han pogut assistir ni Raquel Ortega ni Abril Caballo. Per aquest motiu, l’han recollit en nom seu Maria Cuevas i Albert Foradada, companya i coordinador de batxillerat de l’INS Serrallarga, respectivament.

Un dels moments més emotius l’ha protagonitzat l’alcalde de Blanes quan estava fent el discurs de tancament de l’acte i s’ha referit singularment al treball sobre feminisme a l’educació. Àngel Canosa ha hagut d’interrompre el seu parlament visiblement emocionat al relacionar el treball amb el cas de violència vicària que ha tingut lloc a Tenerife, en què un home s’ha venjat de la seva parella assassinant les seves filles de sis i un any d’edat. El públic ha esclatat en un solidari aplaudiment, en unànime repulsa a aquest nou cas de violència masclista.

Exposició 7ens Premis als Millors Treballs de Recerca de Blanes

Com a complement a l’acte que s’ha fet avui al migdia, la Sala d’Exposicions Municipals Maria Luisa García-Tornel, situada al cèntric Carrer Ample, allotja des d’avui i fins al 27 de juny els cartells dels 22 treballs seleccionats enguany, d’entre els quals s’han destriat els guanyadors. Els treballs de recerca són una activitat d’investigació que han de realitzar els alumnes de batxillerat que s’acostumen a fer durant dos cursos consecutius.

Cada estudiant tria la matèria sobre la qual vol treballar, i realitza la recerca comptant amb el suport i guiatge d’un tutor o tutora que l’ajuda. L’horari per visitar l’exposició és a les tardes, de dilluns a divendres, de 18 a 20 h; i els dissabtes d’11 a 13 h i de 18 a 20 h. Els diumenges i festius l’exposició està tancada.