Els millors Treballs de Recerca dels Instituts Públics de Blanes, exposats a la Sala García Tornel

La cèntrica sala municipal aplega els cartells dels 22 treballs seleccionats enguany en la setena edició dels premis que han guanyat estudiants dels INS Sa Palomera, S’agulla i Serrallarga

Fins al proper dissabte 26 de juny la Sala d’Exposicions García Tornel del Carrer Ample acull una exposició que compendia els resultats de l’esforç dels millors talents acadèmics dels alumnes de batxillerat del curs 2020-2021. Es tracta dels 22 treballs seleccionats enguany al 7è Premi als Millors Treballs de Recerca organitzats per l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Blanes.

Fa tot just una setmana que va tenir lloc l’acte de lliurament dels guardons, i es pot conèixer millor tant els 16 finalistes com els 6 guanyadors visitant la mostra que s’acull a la sala municipal. Els treballs de recerca són una activitat d’investigació que han de realitzar els alumnes de batxillerat que s’acostumen a fer durant dos cursos consecutius. Cada estudiant tria la matèria sobre la qual vol treballar, i realitza la recerca comptant amb el suport i guiatge d’un tutor o tutora que l’ajuda.

En una primera fase els equips docents dels tres instituts van seleccionar els 22 millors treballs de recerca i, d’entre tots aquests, es van escollir els premiats a la segona fase; un primer premi i un segon premi dotats respectivament amb 500€ i 300€- per a cada centre educatiu. En total, doncs, s’han lliurat 2.400€ en premis, una quantitat que els i les alumnes destinen a la matrícula dels estudis del curs següent, o bé a l’adquisició de material educatiu.

Institut
1er Premi
(500 €)
2on Premi
(300 €)
Títol Treball de Recerca Premiat
S’Agulla
M. Victoria PelenoEls arbres dels carrers i places de Blanes
S’Agulla
Martina Guirao CastellsFeminisme a l’Educació? Si, gràcies
Sa Palomera
Ivan Endrino PuigdomènechEstudi matemàtic i programació de la màquina Enigma
Sa Palomera
Raquel Ortega ClopésSide-way: du zero au toe loop
Serrallarga
Nil Puigdemont RodríguezEducació amb vídeojocs: noves maneres d’aprendre i el seu ús a l’Institut Serrallarga
Serrallarga
Abril Caballo BarcelóEl lideratge als equips de bàsquet

L’horari per visitar l’exposició és a les tardes, de dilluns a divendres, de 18 a 20 h; i els dissabtes d’11 a 13 h i de 18 a 20 h. Els diumenges i festius l’exposició està tancada.