Fidel a una tradició que es va poder tornar a recuperar l’any passat després de l’impàs que va significar l’any 2020 per la COVID, l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca va celebrar aquest passat dimecres la seva festa més assenyalada al llarg de tot l’any. La festivitat de la Verge del Pilar que s’escau el 12 d’octubre, el dia de la seva patrona, s’ha pogut tornar a commemorar amb plena normalitat.
Com sol ser habitual en totes les activitats que organitza la Casa d’Aragó de Blanes, es va celebrar amb tota la intensitat i sentiment que els demana el cor, per recordar les seves arrels, els seus orígens. La van celebrar tant els qui procedeixen d’aquesta terra tant propera com els qui no hi ha nascut, però hi participen per amistat i lligams familiars.
Membres de la Casa d’Aragó, amics i simpatitzants de l’entitat, es van aplegar a l’Església Santa Maria per sentir i reviure plegats una data tant important, la central que s’inclou de manera destacada en les agendes de tots els aragonesos i aragoneses que segueixen les tradicions. Encara que sigui en la distància, els sentiments estan a flor de pell, i és inevitable emocionar-se recordant la seva terra.
La popular i tradicional Missa Baturra, la van encapçalar dimecres passat la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, Clara Bolea, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. També els acompanyaven regidors i regidores del consistori blanenc, així com membres de la junta. Igual que en les anteriors ocasions en què s’ha fet, un dels ingredients típics d’aquesta jornada és que part del públic assistent, així com tots i totes les membres del cor i la rondalla, participen a l’acte engalanats amb el vestit de festa d’Aragó.
Altres assistents lluïen el característic complement que identifica als aragonesos: el mocador a quadres vermells i negres, conegut com el cachirulo, una peça de vestuari típicament aragonesa que alguns dels assistents portaven al coll. Com no podia ser d’una altra manera, presidenta de l’entitat va expressar l’emoció amb què viuen la festivitat de la Verge del Pilar tots els manyicos i manyiques.
La Missa Baturra va tenir lloc a les 12 del migdia a la Parròquia Santa Maria, plena de gom a gom per a la ocasió. Abans que comencés la Missa Baturra, tal com ha vingut marcant la tradició de gairebé dues dècades, des del 2003, es va fer la tradicional ofrena floral als peus de la reproducció de la imatge de la Verge del Pilar, que dimecres encapçalava l’altar de l’església. Diverses persones van participar en l’ofrena, que va consistir en anar dipositant rams de flors als peus de la patrona d’Aragó, amb l’ajuda d’un parell de voluntàries.
Després de l’ofrena es va fer la Missa Baturra pròpiament dita, amb un especial accent en l’ingredient musical. Enguany el cor estava acompanyat per una bandúrria, una guitarra i un llaüt. Sota direcció de Rogelio Ortega, la lloança a la Verge del Pilar a través dels emotius cants de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca són sempre un ingredient apreciat per tothom qui assisteix. La darrera peça, com no podia ser d’una altra manera, va ser la més impactant: l’Himne de la Verge del Pilar, una salve a la qual s’hi va afegir el públic.
Un incendi desenvolupat a la planta baixa d'un edifici de 4 plantes de Badalona ha deixat 10 persones afectades, segons…
Com ja és habitual, Sabadell s’ha llevat el 23 d’abril amb una alegria especial i amb olor de paper nou…
La periodista Lydia Lozano ha hagut de cancel·lar d'urgència la signatura de llibres que tenia programada aquest dimecres, diada de…
Durant tot el dia de Sant Jordi, els i les socialistes de Tarragona han repartit a tota la ciutadania que…
El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ho té tot llest per a la XXV edició de…
Un home de 71 anys resident a Catalunya ha mort aquest dimecres mentre feia el descens del riu Sella, a…
Esta web utiliza cookies.