El passat cap de setmana Blanes va commemorar d’una manera més especial de l’habitual una jornada que els amants de la natura en general i dels ocells en particular solen celebrar.
Es tracta del Dia Internacional de les Aus Migratòries que s’escau amb el 8 d’octubre, és a dir, aquest passat dissabte. Per això es va organitzar una Visita Ornitològica Guiada emplaçada al lloc de Blanes on millor es pot celebrar aquesta jornada: al Delta de la Tordera.
La jornada, com ja sol ser usual cada vegada que es convoquen activitats d’aquesta mena, ha estat un èxit de participació, havent comptat amb una cinquantena de persones repartides en tres torns, proveïts de paraigües i protecció per a la pluja que va estar caient de manera intermitent. Els dos primers torns es van fer de 9 a 10.30 h del matí, mentre que el tercer va ser de 10.30 h fins a les 12 del migdia.
Les visites gratuïtes estaven dissenyades perquè les gaudís un públic que abastés un ample ventall: des de famílies fins a interessats en la natura en general i els ocells en especial, repetint d’alguna manera el perfil que ja hi ha hagut en les dues anteriors experiències que ja s’han fet en aquest mateix indret.
En aquesta nova ocasió, l’organització ha anat a càrrec del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes amb la implicació de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera NatMont)
Van ser els seus membres qui es van encarregar d’explicar als i les assistents l’objecte de la visita: conèixer la riquesa ornitològica que hi ha al Delta de la Tordera, més concretament les aus migratòries que hi ha ara en aquest espai, coincidint amb la tardor.
El guiatge a càrrec de NatMont va permetre conèixer a les persones que van assistir-hi la gran varietat d’ocells que hi ha al llarg de l’any al Delta de la Tordera.
Per aquest darrer motiu, ja s’havia indicat la idoneïtat de dur-hi prismàtics i altres enginys per poder seguir millor les explicacions.
Un consell que es va seguir fil per randa per part d’alguns dels assistents. Tampoc no van faltar les càmeres fotogràfiques per immortalitzar l’experiència única, fent servir precisament l’aguaitador que s’ha alçat en aquest indret per facilitar la feina d’observar els ocells i retratar-los o gravar-los en vídeo.
El punt de trobada va ser a l’Aguaitador d’Aus instal·lat al costat del riu, un dels millors indrets per gaudir de l’experiència, i al qual s’arriba anant per un camí de sorra pel Pla de S’Abanell.
Aquest passat dissabte de guiatge ornitològic s’hi van poder veure les primeres fredelugues i una bona varietat de limícoles.
D’altra banda, de manera habitual s’hi poden veure espècies molt variades, recollides en diversos plafons informatius instal·lats al voltant de l’Aguaitador i el camí d’accés. Van des del gavià argentat fins a la gavina corsa, passant per la gavina capnegra i el xatrac gros.
També hi sovintegen la polla d’aigua, el balquer, la forja vulgar, el martinet de nit, el capó reial, la garsa de mar, el flamenc, el corriol gros i el corriol camanegre, així com el corb marí emplomallat i el corb marí gros, l’agró blanc, l’esplugabous, el mussol comú, el bernat pescador i diverses varietats d’ànec.
Espanya va tancar l'any 2024 sent el país que menys va invertir en defensa en relació amb la seva economia…
L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha lamentat el "cinisme" de la portaveu de Junts per Tortosa a l’hora de valorar…
Del 10 al 13 de juliol, Vilanova i la Geltrú acollirà la 44a edició del Festival Internacional de Música Popular i…
Aquest dijous els Mossos d’Esquadra i la Policia Local d’Esplugues de Llobregat han desallotjat per ordre judicial la zona de…
La Policia Local d’Amposta ha incorporat quatre nous vehicles al seu parc mòbil per prestar servei a la ciutadania. En…
Un cop més, la rambla del Morell, enguany decorada especialment per a l’ocasió amb les roses de l’artista morellenca Teresa…
Esta web utiliza cookies.