Banyoles commemora el 50è aniversari del Campionat del Món d’Esquí Nàutic

El Museu Darder ha acollit una jornada amb la participació d’esquiadors nàutics que van competir a la ciutat

L’Ajuntament de Banyoles ha celebrat aquest matí una jornada per commemorar el 50è  aniversari del Campionat del Món d’Esquí Nàutic que es va celebrar a l’Estany l’any 1971. La  jornada, que s’ha fet al Museu Darder, ha comptat amb la participació d’algunes de les persones  que van participar en la competició o que van ser part activa en l’esquí nàutic a la ciutat.

Durant el mes de setembre de 1971 Banyoles va ser seu del XII Campionat del Món d’Esquí  Nàutic. Amb l’organització de la prova, Banyoles va convertir-se en la primera població a acollir  un mundial amb representants dels cinc continents que durant nou dies van competir a l’Estany  en les diferents modalitats d’aquest esport.

La jornada, que ha inaugurat l’alcalde Miquel Noguer, s’ha obert amb la projecció d’una  pel·lícula del No-Do sobre la celebració del Campionat del Món d’Esquí Nàutic que, per primera  vegada, es va retransmetre en color. Després s’han fet dues taules rodones que han comptat amb la participació d’alguns dels esportistes que van viure la competició a Banyoles, així com  persones relacionades amb l’esquí nàutic i la ciutat. Entre altres, hi ha participat el que va ser  president de la Federació Internacional d’Esquí Nàutic Isidro Oliveras, l’exmembre de la junta  directiva del Club Natació Banyoles Enric Gratacós, els esquiadors de la selecció estatal d’esquí  nàutic Pep Mill, Carme Blume i Octavi Candela, l’esquiador nàutic banyolí Josep Tarradas,  l’entrenador i empresari Domingo Ramos i l’exalcalde Pere Hernández.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que la jornada  ha estat “un exercici històric per conèixer els orígens, la consolidació, els èxits i finalment la  desaparició de l’esquí nàutic a la ciutat”. Jordi Congost ha afegit “és important que situem en  la seva justa mesura el que va suposar l’esquí nàutic a la ciutat”.

Durant la jornada s’ha presentat també el llibre ‘Banyoles, paradís de l’esquí nàutic. 50 anys  del Campionat del Món 1971-2021’ de Joan Anton Abellán. La presentació ha anat a càrrec de  Víctor Muntané, que va ostentar el rècord d’Europa en esquí nàutic en la modalitat de velocitat  de peus nus. L’acte s’ha tancat amb un homenatge a tots les persones que van participar en  aquella competició.