Banyoles rep el fons de l’Homenatge a la Vellesa per a l’Arxiu Municipal

L’Ajuntament de Banyoles ha rebut avui en donació l’arxiu de l’Homenatge a la Vellesa, que se celebra a Banyoles des de fa setanta anys. Els documents, que es dipositaran a l’Arxiu Històric Comarcal, recullen la documentació de l’Homenatge a la Vellesa que Caixabank organitza des de 1950, llavors com a Caixa d’Estalvis i Pensions.

La iniciativa l’ha impulsada el banyolí Pau Rigau que durant molts anys va ser responsable de l’oficina central de ‘la Caixa’ a Banyoles. En l’acte de donació dels documents l’alcalde Miquel Noguer ha agraït “l’esforç i la sana obsessió de Pau Rigau per recollir la documentació perquè no es perdés i sigui dipositada a l’Arxiu”, així com la predisposició de Caixabank per a fer possible la donació.

A l’acte d’aquest divendres també hi ha assistit l’actual director de l’oficina de Caixabank de
Banyoles i representant de la Fundació La Caixa, Albert Sala, que ha destacat l’extensa vinculació de l’entitat amb la ciutat.

En concret, es tracta de cinc capses de documentació administrativa de l’organització de l’Homenatge a la Vellesa a Banyoles. Van des del primer homenatge, celebrat a Banyoles el
1950, fins al darrer que es va celebrar el 2019. Entre els documents, hi ha algunes relacions dels homenatjats i documentació dels tràmits administratius i de la comptabilitat. També hi ha dos àlbums de fotos amb les diferents celebracions i del primer concurs fotogràfic que es va organitzar. Així mateix, hi ha el document de constitució del Patronato Local de la Vejez de Bañolas de l’any 1949.

El primer homenatge es va celebrar a Banyoles el juny de 1950. Se n’encarregava de l’organització un Patronat, amb representació del director de l’oficina de ‘la Caixa’ a Banyoles i de les institucions locals.

Era un gran esdeveniment, ja que hi participaven tots els sectors socials de Banyoles i aixecava molta expectació a tota la ciutadania, ja que les autoritats i la gent gran, aquests últims del braç dels seus padrins o padrines, precedits per una orquestra, anaven a l’església de Santa Maria dels Turers. Posteriorment, l’acte principal es feia a la plaça Major, on els nens i nenes de les escoles recitaven poemes o ballaven davant d’uns avis refets.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Mor un operari en caure-li a sobre una peça metàl·lica de 1.500 kg

Un treballador de 37 anys ha mort aquest dijous després de caure-li a sobre una…

3 minuts fa

Sant Sadurní incorpora 1,65 milions d’euros al pressupost municipal

Aquest dimecres es va celebrar una sessió extraordinària del ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní…

32 minuts fa

L’IPC d’Andorra es modera a l’abril i es queda al 3,9%

La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) corresponent al mes d'abril a…

58 minuts fa

Jocs infantils a l’Hort de Cruells de Roquetes pel cap de setmana del 25 i 26 de maig

Roquetes dedicarà, per tercer any consecutiu, un cap de setmana a la diversió i aprenentatge…

1 hora fa

Un home segresta una dona a Barcelona amb qui havia quedat per comprar-li uns mobles

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 7 de maig un home de 38 anys per…

1 hora fa

Cayetana Guillén-Cuervo recull el Premi d’Honor al I Blanes Costa Brava International Film Festival

Les intenses jornades que s’estan vivint aquests dies amb motiu del I Blanes Costa Brava…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.