fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Banyoles defensa la qualitat de l’aigua de l’estany

Avatar photo

L’alcalde Miquel Noguer ha presentat avui resultats d’analítiques que confirmen la qualificació d’excel·lent

L’Ajuntament de Banyoles ha defensat aquest matí la qualitat de l’aigua de l’estany. El consistori  ha recordat que periòdicament es fan analítiques durant la temporada de bany amb resultats  excel·lents i s’ha mostrat sorprès de l’informe de l’Agència Europea del Medi Ambient.  

Divendres passat l’Agència Europea de Medi Ambient va publicar un informe on, entre altres,  assegura que la qualitat de l’aigua era pobra en una de les zones de bany de l’estany. L’alcalde  en funcions Miquel Noguer ha explicat que l’informe de l’Agència es corresponen a dades de  l’any 2022 i ha defensat que no es corresponen amb les dades que té l’ajuntament.  

 

L’alcalde ha remarcat que, com que l’estany és un bé comunal, cada estiu, coincidint amb la  temporada de bany, l’Ajuntament de Banyoles encarrega una recollida de mostres dues  vegades a la setmana per analitzar la qualitat de l’aigua a les tres zones de bany (Caseta de  Fusta, Club Natació Banyoles i Banys Vells). Les analítiques es fan durant la temporada de  bany, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, i se n’encarrega Aigües de Banyoles.  

Amb les dades de l’any passat a la mà, Miquel Noguer ha assegurat que, en tota la temporada  de bany, la qualitat de l’aigua va ser excel·lent a les tres zones de bany, excepte en dos dies a  finals d’agost i principis de setembre, “quan els paràmetres d’enterococs van estar per sobre  del que és habitual”. L’alcalde ha afegit, però, que “l’aigua va ser excel·lent i bona durant tot  el període de bany a la Caseta de Fusta, als Banys Vells i al Club Natació de Banyoles, excepte  dos dies puntuals”. Pel que fa a aquest 2023, l’alcalde en funcions ha explicat que aquesta  setmana s’han fet noves analítiques que han determinat la qualitat “excel·lent i bona” de l’aigua i, a partir de demà dijous, s’iniciaran les analítiques periòdiques de la temporada de bany.  

 

“La gent ha d’estar tranquil·la perquè l’any passat la qualitat va ser excel·lent, excepte en dos  dies, i, amb les noves analítiques que s’han fet ara, també és excel·lent”, ha defensat Miquel Noguer, que ha lamentat “l’alarma creada per un organisme europeu, d’acord amb unes dades  de l’Agència Catalana de l’Aigua de l’any passat”. 

Per la seva banda, el president del Club Natació Banyoles, Jordi Casanova, ha posat en valor  el model de gestió municipalitzada de l’aigua de l’estany “que permet tenir la informació  actualitzada per conèixer l’estat de l’aigua i treballar en l’àmbit de l’estany, coneixent el  comportament de la fauna o de com funcionen les dinàmiques de l’estany” i ha afegit que “estem treballant constantment amb l’Àrea de Medi Ambient de l’ajuntament, Aigües de  Banyoles i el Consorci de l’Estany”. Casanova ha remarcat també que “hem de tranquil·litzar  els usuaris que l’aigua està en condicions excel·lents, que estem treballant constantment amb  qui s’ocupa de la gestió de l’aigua”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Lloret Turisme posa en valor la trajectòria del Lloret Film Office a Madrid

Notícia següent

Apareix el cadàver d’un home en aigües del port

Notícies relacionades