La Ciutat de Girona

L’Aula Gastronòmica de Roses s’obre al món del vi amb 8 tastos

Els pescadors de Roses oferiran dos tallers de cuina marinera

L’Aula Gastronòmica de Roses segueix posant en valor el producte de proximitat i la qualitat de la cuina i els productes autòctons. La nova programació de primavera s’iniciarà amb un mes d’abril destinat al món del vi, que comptarà amb la participació d’enòlegs i sommeliers de vuit cellers de la DO Empordà. Els seguiran els tallers a càrrec dels pescadors de la Confraria de Roses, un taller de formatges catalans i la presentació del llibre Canviar el món des de la taula. El preu de cada taller és de 5 € i les inscripcions s’obriran el dimecres 27 de març, a través de la web www.rosesgastronomia.cat.

Els cellers Vinyes dels Aspres, Mas Llunes, AV Bodeguers, Espelt Viticultors, Empordàlia, Hugas de Batlle, Peralada i Mas Vida oferiran al llarg del mes d’abril tastos conduïts pels seus propis sommeliers i enòlegs, durant els quals donaran a conèixer amb més profunditat les característiques, elaboracions i singularitats de l’àmplia gamma de vins, garnatxes i escumosos  empordanesos. 

D’aquesta manera, l’Aula Gastronòmica participa en el Festival Vívid d’enguany, organitzat pel Club de la Ruta del vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb l’objectiu de promocionar l’enoturisme i els productes de proximitat. 

Ja entrats en el mes de maig, arribarà el torn de les receptes marineres que no poden faltar a cap programació de l’Aula Gastronòmica, i que en aquesta ocasió aniran a càrrec dels pescadors de la Confraria de Roses Victor Olivencia i Lluís Martínez, que oferiran les receptes ‘Fideuada de la badia de Roses’ i ‘Macarrons saltats amb calamars i crema de bolets’, respectivament. 

Una altra sessió serà la impartida per Toni Gerez, sommelier i cap de sala del restaurant Castell de Peralada, que oferirà un taller amb tast de formatges artesanals de proximitat, maridats amb vins DO Empordà, i on parlarà de les tipologies dels formatges, dels qualls, de les maduracions, del territori i dels animals, entre d’altres 

Completarà la programació la presentació del llibre Canviar el món des de la taula, a través del qual el seu autor, Jordi Masjuan, promou un activisme informat i conscient per menjar sa i d’una manera sostenible, desafiant els oligopolis que dominen els mercats. 

 

AddThis Website Tools
Tags: Roses
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Troben al Prepirineu de Lleida un linx ibèric alliberat a Sevilla

Les càmeres de la Generalitat van detectar al març un linx ibèric en llibertat al Prepirineu de Lleida, segons ha…

10 minuts fa

Les universitats de Girona i Perpinyà creen l’Espai Català Transfronterer (ESTAC)

La Universitat de Girona (UdG) i la Universitat de Perpinyà Via Domita (UPVD) estrenyen lligams amb la creació de l’Espai…

18 minuts fa

Pablo Chiapella i el ‘Mandanga Style’ volen conquerir Eurovisió 2026

La ressaca d'Eurovisió 2025 encara s'està fent sentir a les xarxes socials, després del decebedor resultat de Melody i el…

25 minuts fa

L’AMB organitza el 8è Bioblitz Metropolità per fer un cens participatiu de flora i fauna

El cap de setmana del 24 i 25 de maig arriba una nova edició del Bioblitz Metropolità, una jornada de ciència ciutadana…

36 minuts fa

L’influencer que es va enamorar de Tarragona, ara a Reus: “És preciosa, una autèntica meravella”

El famós influencer @Romansocias, conegut com a Romancito, ha continuat el seu recorregut per les ciutats més emblemàtiques de Catalunya…

58 minuts fa

Els XVIII Premis Enfila el teu futur de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja tenen guanyadors

El projecte empresarial “The Bookish Nook”, de Yesenia Lutchi Dorado i Oihane Martín Velasco ha guanyat els XVIII Premis Enfila…

1 hora fa