Montblanc acorda un conveni amb la Generalitat per la gestió de la Covid-19

El ple també va sortejar els representants de les meses electorals per si hi ha eleccions el 14 de febrer

El ple ordinari del mes de gener es va celebrar aquest dimecres dia 20 i, amb motiu de la situació pandèmica, es va tornar a celebrar de manera telemàtica.

Durant la cessió es van escollir, en un sorteig públic, els membres de les meses electorals si, finalment, les eleccions al Parlament de Catalunya tenen lloc el proper 14 de febrer.

En el ple, també es va signar un conveni de cooperació interadminsitrativa entre el Departament de Salut de la Generalitat, que actua a través de la secretaria de salut pública i del servei català de la salut i l’ajuntament de Montblanc, per a la coordinació dels seus serveis públics en la gestió de la crisi sanitària i social provocada per la COVID-19 a la vila de Montblanc en un context de control dels rebrots de la malaltia, en cas que es produeixin de forma significativa.

Segons el regidor de salut Santi Porta aquest conveni “és una eina més que ens servirà per coordinar esforços per fer front a la pandèmia. El conveni només entraria en vigor si hi hagués una situació crítica que esperem que no s’arribi a produir”.

En referència a temes d’hisenda i economia, el ple ha aprovat per unanimitat la bonificació ICIO per una obra en una façana del carrer Guimrós.

Així mateix, també s’ha aprovat un llavament d’intervenció per un import de . Juanma cabello del PSC, va afirmar que “entenem que els proveïdors han de treballar” i, per aquest motiu, el seu vot va ser favorable. Més crític es va mostrar Marc Vinya de Junts per Montblanc en afirmar que l’ajuntament té un problema financer i, per aquest motiu «no és el paradigma de la bona gestió. Però entenem que aquestes factures s’han de pagar». Tanmateix els 4 regidors de Junts es van abstenir. L’alcalde Josep Andreu, d’Agrupament Catalanista, va respondre a Vinya assegurant que «l’ajuntament té una ràtio d’endeutament mot baix, i per això la situació a l’ajuntament de Montblanc està controlada». El llavament va ser aprovat per 9 vots favorables i 4 contraris.

Amb menys d’una hora va finalitzar un ple que no va comptar amb punts de gran transcendència, però que va servir per escollir els membres de les meses electorals i aprovar un conveni, que ha de servir per a una bona coordinació entre Ajuntament i Catsalut en cas que s’agreugi la situació pandèmica a la vila.