L’Ajuntament de Montblanc no cobrarà la taxa de novembre i desembre per les terrasses dels bars

Aquesta mesura vol ajudar a pal·liar els efectes econòmics pel tancament de bars i restaurants durant el mes de novembre

L’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat aplicar una reducció de la taxa d’ocupació de la via pública en taules i cadires que afectarà els bars i restaurants amb terrassa anual, pels quals no es cobrarà els mesos de novembre i desembre de 2020.

Davant les noves restriccions establertes pel govern, per tal de frenar l’avenç de la propagació de la COVID-19, que van tenir una afectació directa en el tancament de bars i restaurants, la voluntat de l’equip de Govern municipal ha estat la d’afavorir, en els aspectes possibles, els negocis que s’han vist afectats per les noves restriccions.

Si bé actualment, els bars i restaurants, ja poden obrir les terrasses exteriors, encara hi ha mesures que impedeixen obrir amb total normalitat. Per aquest motiu, l’exempció del pagament de la taxa serà afectiva els mesos de novembre i desembre d’aquest 2020.

Noves mesures aprovades per l’ajuntament

Les diferents mesures que el govern ha aplicat per tal de frenar l’avenç de la pandèmia, han tingut conseqüències en diferents servies i negocis de la població. Per aquest motiu, l’equip de govern, en funció de les restriccions i confinaments aprovats, ha reduït o eliminat el pagament de diferents taxes.

Així, ja es va aprovar durant la primavera, tant en el pagament de les taxes d’ocupació de la via pública, com en l’escola de música i la llar d’infants.

En aquesta nova onada de la Covid-19, l’equip de govern ja va aprovar una rebaixa del 10% de la taxa de l’escola de música mentre aquesta va restar tancada – si ve es van mantenir les classes virtuals -, i ara ha aprovat aquesta exempció de la taxa d’ocupació de via pública de les terrasses de bars i restaurants pels mesos de desembre i gener.