La Ciutat de Barcelona

Viladecans inaugura una placa en memòria dels consellers de la Segona República

El distintiu commemoratiu es troba al mur de la plaça d’Europa i va ser descobert ahir diumenge, 14 d’abril, aniversari de la proclamació de la República que es va desenvolupar entre els anys 1931 i 1939

L’alcalde Carles Ruiz va descobrir ahir una placa en memòria dels consellers (regidors) municipals de la Segona República (1931-1939) al mur que delimita la plaça d’Europa amb l’avinguda de la Generalitat. El distintiu consta dels noms de tots els consellers municipals de l’època, i també incorpora un codi QR amb més informació sobre ells i sobre la proclamació de la República a Viladecans el 14 d’abril del 1931. L’acte va ser copresidit per la tinenta d’alcalde de Patrimoni Cultural, Encarna García, i es va emmarcar en la celebració de l’aniversari de la proclamació de la Segona República, el 14 d’abril, i com a un acte del programa municipal de Memòria Democràtica.

Els assistents, molts d’ells familiars dels consellers homenatjats, van gaudir de les actuacions musicals de les corals locals La Lira i Som i Serem, acompanyades per un quartet. Van interpretar l’”Himne de Riego”, “Pirineu”, “El cant dels ocells”, “Sant Martí de Canigó” i “El Cant del Poble”.

En la seva intervenció, Carles Ruiz va destacar que, amb aquest Memorial, es fa un reconeixement doble: “El compromís d’aquelles persones que es van dedicar en un moment molt difícil a tirar endavant el municipi i resoldre els problemes, i també la seva forma de governar, pensant en el bé comú“. Per la seva part, Encarna García, va recordar que la placa inaugurada se suma a la resta d’homenatges instal·lats a la ciutat en referència a la Memòria Històrica, com a la masia de Can Sellarès –pels morts als bombardejos del 1939 a Viladecans– i al Cementiri Municipal –per les víctimes locals de la Guerra Civil–.

La regidora va recordar que els pocs anys que van des de l’abril del 1931 al juliol del 1936, l’ajuntament republicà de Viladecans va engegar tota una sèrie de projectes socials i educatius que, interromputs per la Guerra Civil, quedarien aparcats durant molts anys: “En aquests comptats anys de la República, l’Ajuntament va projectar equipaments i infraestructures amb impacte per a la població: com el projecte de construcció d’un mercat municipal; d’una escola bressol per a infants; d’una escola i biblioteca per a les Escoles Graduades; el camí per connectar el nucli de la població amb la platja i un projecte de passeig marítim. Alguns d’aquests plans han trigat dècades a materialitzar-se o encara no s’han fet”, va explicar Encarna García.

Tags: Viladecans
MinervaPacheco

Missatges recents

Mor el conductor d’una furgoneta en xocar contra una tanca a l’AP-7

El Servei Català de Trànsit informa que ahir al vespre es va registrar un sinistre viari mortal al punt quilomètric…

9 minuts fa

En marxa el funeral del papa amb una plaça de Sant Pere plena de gom a gom

El funeral del papa Francesc ha començat amb puntualitat a les 10.00 hores del matí d'aquest dissabte a la basílica…

16 minuts fa

No hi ha acord: els treballadors de PortAventura faran vaga l’1 i 2 de maig

La cinquena sessió de mediació entre la direcció de PortAventura World i la representació sindical dels treballadors, formada per UGT…

22 minuts fa

Apareix mort un dofí de més d’un metre a la platja de Blanes

Un exemplar de dofí comú jove de poc més d’un metre de llargària va aparèixer mort el passat cap de…

42 minuts fa

Milers de fidels d’arreu del món s’apleguen a Roma pel funeral del papa Francesc

Fidels, religiosos i curiosos vinguts de tot el món han omplert la plaça Sant Pere diverses hores abans de l'inici…

1 hora fa

Portes obertes del PFI-PTT de l’Institut d’Altafulla

La cuina del PFI-PTT de l’Institut d’Altafulla, que s’ubica a les dependències de l’Esplai de la Gent Gran al carrer…

13 hores fa

Esta web utiliza cookies.