La Ciutat de Barcelona

VÍDEO | Un innovador gos robot es passeja pels carrers de Barcelona

El projecte, en fase de prova, pretén ajudar persones amb grans i amb diversitat funcional

Passejar un gos robot pels carrers de Barcelona no és habitual, i encara menys veure com la gent donar-li ordres com si es tractés d’una mascota real. Aquest és l’objectiu de l’impulsor del projecte Khlipper, Enric Lucea, que busca apropar la tecnologia assistencial a la ciutadania per demostrar que pot tenir un impacte positiu en el dia a dia de moltes persones. “No volem substituir a ningú, el Khlipper ve a complementar”, ha assegurat Lucea en una entrevista amb l’ACN. El creador, que ha obert una campanya de micromecenatge, vol desenvolupar el robot perquè “ajudi” a persones amb “diversitat funcional i gent gran”.

Vestit amb una jaqueta vermella i negra, Khlipper es controla amb un comandament o un localitzador i fins i tot porta un xip identificatiu. El seu creador destaca que el cost del projecte és competitiu en comparació amb altres eines d’assistència, com els gossos guia, que poden arribar als 45.000 euros. “Si es converteix en una eina realment útil, el preu anirà variant segons els seus resultats”, assegura. Ara mateix, el projecte està en fase de prova, definint quines tasques podria assumir el robot, i amb la necessitat de “recolzament” per part de les entitats que vulguin sumar-se al projecte: “La tecnologia existeix, ara només cal que el Khlipper sigui útil”.

“La idea és que Khlipper pugui aportar beneficis a la societat”, explica Lucea. Per aconseguir-ho, treballa amb codi obert per programar el robot i dotar-lo de funcionalitats que el facin útil en aquest àmbit. “La tecnologia ha vingut a ajudar les persones i en aquesta línia va el meu projecte”, afirma. Després d’adquirir el robot, Lucea està desenvolupant el programari per a poder fer servir el Khlipper com a eina per ajudar a la gent gran i a les persones amb mobilitat reduïda.

 

La reacció del públic

La presència de Khlipper al carrer no deixa indiferent ningú. “El 90% de la gent hi reacciona bé, vol jugar-hi o donar-li la mà”, explica Lucea, tot i que també hi ha qui es mostra reticent per la seva aparença o per la influència de les distopies. “Hi ha persones que el veuen i pensen en un episodi de Black Mirror”, comenta.

Campanya de micromecenatge

Amb la voluntat de continuar desenvolupant el projecte, Lucea ha engegat una campanya de micromecenatge per finançar millores en el robot i ampliar les seves capacitats.

 

Tags: Barcelona
Claudia Redacció Fuentes

Missatges recents

Les Biblioteques Municipals de Reus conviden a desconnectar

Sota el programa "On-Off" les Biblioteques Municipals de Reus ofereixen un ventall d'activitats diverses per connectar/desconnectar del dia a dia,…

5 segons fa

Li roben la cadena d’or al mig del carrer a Salt i el lladre intenta amagar-la sota la llengua

 Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres que acabaven de robar una cadena d'or d'una estrebada en ple carrer a…

4 minuts fa

La Diputació de Barcelona destina 1,3 MEUR a renovar equips de l’ADF

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la província de Barcelona rebran un impuls econòmic per modernitzar els seus mitjans…

18 minuts fa

La fira del vi arriba a Tarragona del 30 de maig a l’1 de juny

La Plaça Corsini tornarà a acollir ser un any més la Fira del Vi DO de Tarragona. Del 30 de…

25 minuts fa

ALERTA SANITÀRIA | Detecten listèria en un formatge manxec d’origen Espanya

El formatge és un dels productes més característics del nostre territori, però el Sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i…

34 minuts fa

Montigalà s’adhereix al projecte ‘No puc esperar!’ d’ACCU Catalunya

El centre comercial Montigalà continua mostrant el seu compromís amb la societat en què s’inscriu. En aquest cas, amb la…

34 minuts fa

Esta web utiliza cookies.