Un total de 346 persones han participat del Programa d’Educació Econòmica (EdEc) de l’Ajuntament de Barcelona, una iniciativa pionera que es va posar en marxa l’any 2018 per tal de millorar els coneixements d’economia bàsica entre la població, sobretot entre les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat i amb l’objectiu d’oferir eines que permetin assolir una major autonomia i benestar. En paral·lel, el lloc web de l’EdEc (https://ajuntament.barcelona.
Malgrat la irrupció de la Covid-19, que va obligar a reformular alguna d’aquestes sessions, la participació de gairebé 350 persones ha suposat la realització de 1.024 hores presencials, ja fos per les classes de formació o bé per les mentories individuals que s’han realitzat a cadascun dels participants del programa. L’EdEc inclou una formació inicial bàsica, formacions especialitzades relacionades amb l’economia personal i familiar, així com un acompanyament o mentoria personal per fer seguiment i resoldre els dubtes que es puguin plantejar a nivell individual. Des del setembre del 2020 aquest contingut és accessible també a través d’internet, en un format que inclou igualment un test de salut econòmica que està disponible per a la població en general de manera gratuïta i anònima.
La iniciativa, desenvolupada per la direcció d’Innovació de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, ha rebut també el premi Finanzas para Todos 2020 que atorguen el Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), especialment pel seu plantejament i la seva metodologia que posa en valor la igualtat d’oportunitats i busca la millora de la presa de decisions i les hàbits financers de la població en general. De fet, en tot aquest temps l’EdEc ha comptat amb la participació de diferents àrees de l’Ajuntament i diferents entitats, especialment Barcelona Activa, el Col·legi d’Economistes de Catalunya, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i Secot BCN.
La valoració que fan de l’EdEc les persones participants és molt positiva, com demostra el fet que valorin el programa amb un 8,4 sobre 10 i la fase d’acompanyament individual amb un 9,1. Aquestes persones, en base a les enquestes practicades, consideren que el curs d’educació econòmica els va aportar més confiança en la gestió de la seva economia, que van ser capaços de reduir els deutes i que en general les va servir per disminuir la seva preocupació i estrès per la seva situació, entre d’altres. Un 76% de les persones participants han estat dones i fins a un 35% famílies monoparentals amb menors a càrrec, la qual cosa evidencia també la importància de les dones en la gestió de l’economia familiar.
El programa EdEc encara el seu futur més immediat amb el repte d’atendre unes 1.000 persones de llars diferents de la ciutat de Barcelona que són beneficiàries de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Això serà possible després de la signatura d’un acord amb el ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol pel qual està prevista la realització d’un projecte que se centri en el desenvolupament d’itineraris de polítiques actives adequades per a cada perfil de persona receptora de l’IMV, en línia amb el programa B-Mincome que ja va desenvolupar durant el mandat passat l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Unió Europea (UE).
Barcelona planteja sancionar amb fins a 600 euros la programació d'activitats que prevegin la realització de pintades o grafitis a…
L'Ajuntament de Reus, a través de l'Àmbit de Solidaritat i Cooperació de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets…
L'Ajuntament de Badalona retrà homenatge a la comunitat gallega de la ciutat aquest dissabte commemorant el Dia de les Lletres…
La 13a edició de la Cursa de la Dona, que tindrà lloc el 15 de juny, pretén batre el rècord…
El Museu d'Art Modern i Contemporani de Lleida, el MORERA, ha acollit aquest matí la presentació de la instal·lació Psychoflage…
Salvador Illa, president de la Generalitat de Catalunya, ha lliurat a Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, la…
Esta web utiliza cookies.