Un equip de joves recorre els carrers de Sant Joan Despí ensenyant a la gent gran a utilitzar el telèfon mòbil

Avatar photo

La iniciativa vol facilitar l'accés del col·lectiu de gent gran a les tecnologies de la informació

Un equip de gent jove recorre aquest estiu els carrers i places de Sant Joan Despí per ensenyar a la gent gran de la ciutat a utilitzar el telèfon mòbil, per tal que puguin treure tot el profit a aquest aparell. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Sant Joan Despí, vol facilitar l’accés del col·lectiu de gent gran a les tecnologies de la informació i evitar la bretxa digital.
L’equip de formadors està integrat per cinc joves que, des d’aquesta setmana i fins a final de juliol, ofereixen suport i formació sobre com utilitzar un mòbil a diferents llocs de la ciutat. La formació es fa de forma itinerant, per carrers, places, parcs, mercats i equipaments, buscant a gent gran per tal de resoldre els possibles dubtes que puguin tenir i donar resposta a les seves necessitats en l‘ús del telèfon mòbil: des de com buscar un número a l’agenda de contactes, a com augmentar la grandària de les lletres, descarregar aplicacions de transport públic, connectar-se a una xarxa wifi, obrir arxius, gestionar l’emmagatzematge, utilitzar Google Maps, fer una videotrucada, enviar fotografies per Whatsapp, participar de les xarxes socials, gestionar les notificacions o com fer tràmits amb les administracions.
A banda de la formació itinerant, des del 4 de juliol s’ofereixen tallers pràctics al Centre Cultural Mercè Rodoreda i al Centre de Gent Gran Cirerers, de 9 a 13 hores, sense inscripció prèvia.
Trencar la bretxa digital
Aquesta iniciativa, denominada ‘Estiu mòbil’, és la primera acció del ‘No et quedis enrere!’, el nou programa que l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa per augmentar les capacitats i habilitats digitals de col·lectius com la gent gran. Mitjançant aquest programa, l’Ajuntament vol trencar la bretxa digital i garantir l’accés a les tecnologies de la informació per part de tota la població, com a garantia d’igualtat d’oportunitats.
La utilització dels nous mitjans digitals pot ser de gran ajuda per a les persones grans en el seu dia a dia, ja que les dota de més autonomia, independència i vida social. Tot i els múltiples beneficis que les tecnologies digitals aporten, el desconeixement i les dificultats d’accés i d’ús han creat una bretxa digital que afecta moltes persones grans, en un moment on s’està produint una creixent digitalització de diferents serveis d’ús quotidià.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tornen les Caminades per conèixer i descobrir els masos del terme de Constantí

Notícia següent

Port Tarragona engega la cinquena edició de PortAutors/es per a cercar talents al territori

Notícies relacionades