La visita, que es realitza tots els dissabtes, diumenges i festius, comença a les 10.45 h des del Centre d’Informació de Mura, ubicat a la plaça de l’Ajuntament, i s’allarga fins a les 14 h aproximadament. L’activitat està guiada per una interpretadora experta, que acompanya el grup durant el recorregut d’accés a la cavitat —una caminada d’una hora per camins estrets i irregulars— i durant la visita a l’interior de la cova, d’una durada de 20 minuts.
A les parets de la cova encara s’hi poden observar formacions espectaculars com estalactites, estalagmites i les característiques cristal·litzacions plomoses d’aragonit, conegudes com flos ferri, molt apreciades en el món científic. A més, la cova acull una fauna singular: durant els mesos d’hivern, els ratpenats hi troben refugi, i també s’hi ha identificat un escarabat cavernícola endèmic dels massissos de Sant Llorenç i Montserrat.
L’activitat té un cost de 6 euros per als adults i de 4 euros per als infants de 6 a 12 anys i les persones majors de 65 anys. Per participar-hi, és imprescindible fer reserva prèvia i portar calçat adequat, frontal, aigua i, en qualsevol època de l’any, una peça d’abric per accedir a l’interior de la cova, on la temperatura es manté estable als 12 °C. A l’estiu, també es recomana portar protecció solar per a la caminada prèvia.
Així mateix, també es pot fer una visita virtual 360º a la cova de Mura que permet moure’s per l’interior amb comoditat i des de casa, acostant-se i allunyant-se de l’entrada, parets, passadissos i minerals que s’hi poden veure. L’experiència, a més, es complementa amb materials digitals, com ara vídeos i pàgines web.
Aquestes visites a la cova de Mura responen als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 “Ciutats i comunitats sostenibles“ i número 15 “Vida d’ecosistemes terrestres“. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.
La coneguda i icònica marca de beguda reusenca, Plim, ha recuperat la seva comercialització després de quasi 11 anys d'absència.…
Un incendi d'una indústria de reciclatge de fibres tèxtils al polígon de la Canya, al costat d'Olot, afecta cinc naus.…
El Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils ha tret a concurs públic dos projectes finançats amb fons europeus Next Generation:…
Dues famílies que es van veure involucrades en l'accident mortal de l'AP-7 a Vilablareix (Gironès) reclamen explicacions perquè creuen que…
Les exportacions de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran van recular al febrer fins als 229,4 milions d'euros, un 9,5%…
Les instal·lacions de firaReus Events seran, un any més, el punt de trobada dels aficionats als vehicles de dues rodes…
Esta web utiliza cookies.