Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Tornen les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria “Ciutat de L’Hospitalet”

Avatar photo

La Primavera de Tapes, en el marc de les Festes de Primavera, obre el calendari de les rutes gastronòmiques que, coincidint amb les festes majors als barris, es desenvolupen a la ciutat

Aquest matí s’han presentat dos dels esdeveniments gastronòmics més importants dels que se celebren a L’Hospitalet: les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu “Ciutat de L’Hospitalet”. Aquestes iniciatives recuperen els seus formats habituals després que la pandèmia obligués a cancel·lar l’edició de 2020 i a adaptar la de 2021.  
 
La presentació, que s’ha fet a l’Hotel Porta Fira, de la ciutat, ha comptat amb l’alcaldessa, Núria Marín; la regidora de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez, i la cuinera Carlota Claver, com a padrina de les rutes de tapes d’aquest any. 
 
Les rutes de tapes proposen a la ciutadania propostes culinàries d’establiments de la ciutat a un preu únic i coincideixen amb les festes majors de cada barri. En totes elles hi ha un procés participatiu per triar les tapes més populars, creatives, de qualitat gastronòmica i saborosa. A més, es fan sortejos entre les persones que hi participen. Aquesta iniciativa es desenvolupa amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet Gastronòmic. Aquest any, la principal novetat és la incorporació de Collblanc-la Torrassa a les rutes de tapes als barris. 
 
L’objectiu és impulsar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels motors econòmics de la ciutat, i donar a conèixer la seva àmplia oferta gastronòmica de qualitat.  
 
La Primavera de Tapes, que es fa cada any coincidint amb les Festes de Primavera, és la que aplega un major nombre d’establiments participants i és també la que obre el calendari de rutes gastronòmiques. 
  
En aquesta edició, la Primavera de Tapes es farà del 21 al 24 d’abril i comptarà amb la participació de 35 establiments de la ciutat amb propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió. El preu de la tapa serà de 3,50 euros.  
 
Després es faran rutes de tapes als barris de Sant Josep, del 19 al 22 de maig; Santa Eulàlia, del 2 al 5 de juny; Can Serra, del 9 al 12 de juny; Collblanc-la Torrassa, del 9 al 12 de juny; Pubilla Cases, del 16 al 19 de juny, i la Florida, del 30 de juny al 3 de juliol. 
 
La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que es fa a tota la ciutat i que aquest any es desenvoluparà de l’1 al 30 de novembre. 
 

Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu “Ciutat de L’Hospitalet” 

 

El Concurs de Cocteleria —que organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman— arriba aquest any a la seva 37a edició. Al concurs hi participen escoles d’arreu de Catalunya i es farà el 24 d’abril a l’Hotel Renaissance Barcelona Fira, de L’Hospitalet, en el marc de les Festes de Primavera. 

 
Els participants han d’elaborar i explicar un còctel pre-dinner (aperitiu), d’acord amb les bases establertes per la International Bar Association (IBA). Molts dels guanyadors i participants d’aquest concurs han passat a treballar en els millors locals del sector.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La campanya ‘Dents fortes i sanes’ torna a les escoles de Cambrils a través de Salut Pública

Notícia següent

Constantí amplia els ajuts d’urgència per donar cobertura a les necessitats de la població

Notícies relacionades