Terrassa recupera la Festa Major als carrers en espais perimetrats i amb control d’aforament

Tornen els actes d'inici al Raval, la Sortida d'Ofici i el Ball de Plaça i el Castell de Focs, que es podrà veure des de diversos punts de la ciutat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terrassa recupera aquest 2021 la celebració de la Festa Major, entre el 2 i el 7 de juliol, amb activitats al carrer, en espais perimetrats i amb control d’aforament, com a mesures de seguretat i prevenció davant la pandèmia de la Covid-19. El programa d’enguany inclou més de 100 activitats distribuïdes per diferents espais de la ciutat adequats en funció del contingut o la temàtica de les activitats programades:  

L’Estadi Olímpic serà escenari dels grans concerts de Festa Major. A més, també acollirà la programació del Jove, que deixarà provisionalment el parc de Vallparadís per poder adaptar-se a les mesures sanitàries i de prevenció. 

El Parc de Sant Jordi serà l’escenari de les activitats infantils i familiars (amb espectacles i tallers de circ o de màgia, entre d’altres). 

Al pati de l’Escola Pia es desenvoluparan els actes vinculats a la Cultura Popular. 

La Zona Esportiva de Can Jofresa serà enguany l’Espai Vapor.  La plaça del Rector Homs serà l’escenari de concerts d’Òpera, música clàssica, cors o havaneres. 

El Teatre Principal acollirà concerts i espectacles de petit format. El Teatre Alegria les activitats del Rock-inn. 

L’Auditori Municipal també acollirà alguns concerts de Petit Format.  Al pati de l’escola Vallès es faran concerts de grups emergents i alguns concerts programats per la Casa de la Música. 

L’alcalde, Jordi Ballart, ha presentat la progarmació aquest matí destacant que “Terrassa tornarà a viure la Festa Major al carrer, en espais perimetrats i amb control d’aforament, per fer de la Festa Gran de la ciutat, un espai segur per a totes i tots els terrassencs i terrassenques». A més, ha afegit que «no serà tal i com totes i tots voldríem, però sens dubte ens marca el camí cap a una certa normalitat i recuperar el que la Covid ens va pendre».  

Com a activitat prèvia a la Festa Major, la Coordinadora de grups de Cultura Popular i Tradicional de Terrassa tornarà a organitzar enguany al Recinte Firal una exposició que es podrà visitar del 20 de juny al 30 de juny, oferint als terrassencs i les terrassenques l’oportunitat per veure reunit, en un únic espai, l’imaginari festiu de la ciutat abans de la seva participació, a partir del 2 de juliol, en les activitats de Festa Major. 

Actes protocol·laris de Festa Major 

El proper divendres 2 de juliol la Festa Major de Terrassa aixecarà el teló amb els actes protocol·laris d’inici al Raval de Montserrat: encesa del Ciri, baixada del Drac, el pregó i la descoberta del Capgrós de l’any. Uns actes que enguany recuperen el seu espai natural, però perimetrat i amb control d’aforament. El pregó d’aquest any anirà a càrrec d’una persona molt vinculada a la història i a la cultura terrassenques: l’historiador i agitador cultural Domènec Ferran.  

Diumenge es farà la sortida d’ofici i el Ball de Plaça a la Plaça Vella. L’entitat encarregada de portar el penó de la ciutat serà el Club de Tennis Terrassa, entitat esportiva molt arrelada a la ciutat i que enguany celebra el seu centenari. La resta d’actes protocol·laris es faran a l’Escola Pia i les havaneres de fi de festa es faran a la plaça del Rector Homs.  

Talent femení, artistes locals i cultura popular 

L’oferta cultural i lúdica d’aquest any posa el focus en els i les artistes locals, amb un protagonisme molt destacat del talent femení. Segons l’alcalde, « ara es fa més necessari que mai reivindicar el talent i el potencial dels i les artistes de casa nostra i posar de manifest que Terrassa és un punt de referència cultural arreu del país amb artistes de referència i de gran projecció internacional». A l’Estadi Olímpic s’han programat els concerts de Miki Núñez, Doctor Prats, Sense Sal, Lildami, Mabel Flores i Joan Garriga. A més, aquest espai acollirà també El Jove d’aquest any, que compta amb el suport del Consell de Joves en la seva organització. 

A l’Escola El Vallès s’han programat concerts d’artistes com la Suu o les Balkan Paradise Orchestra, música urbana com La Queency o els Chacho Brodas. En aquest espai també hi haurà la Casa de la Música amb una zona destinada a les actuacions d’artistes terrassenques emergents. A més, un d’aquests concerts estarà especialment adreçat al públic familiar.