fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

Terrassa posa més vigilants davant l’increment de robatoris en escoles i instituts

Hi ha sis detinguts i s'ha interceptat una fruiteria on s'empaquetava el material sostret per vendre'l

L’Ajuntament de Terrassa, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal, ha incrementat la vigilància davant els diversos robatoris registrats des de principis d’any en escoles i instituts de la ciutat, que s’eleven a un total de disset. A dia d’avui la policia ha detingut sis persones i s’ha interceptat una fruiteria de la ciutat on s’hi empaquetava el material sostret per posteriorment poder-lo vendre.

Fonts dels equipaments afectats assenyalen que la presència d’ordinadors i altres productes electrònics ha convertit els centres educatius en objectiu dels assaltants. Entre les mesures que s’han acordat per augmentar la vigilància hi ha la contractació de seguretat privada.

Els robatoris s’han registrat en centres tan públics com concertats, entre els quals hi figuren escoles com la Sant Llorenç, Mare de Déu de Montserrat, Joan XXIII Roser Capdevila, l’institut Mont Perdut o l’escola bressol Soldeia, entre d’altres. En alguns casos els robatoris han estat frustrats, ja sigui perquè a l’accedir als edificis no han trobat els botins que buscaven, concretament material informàtic com ordinadors o tauletes, o perquè la policia hi ha intervingut a temps.

“Tenim sospites que està lligat amb el pla de digitalització de les escoles, els productes electrònics són material valuós i amb una fàcil sortida al mercat”, assenyala la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de Terrassa, Lluïsa Melgares, en declaracions a l’ACN. Fots dels centres educatius confirmen que l’increment del nombre d’ordinadors i tauletes als centres ha comportat un augment dels robatoris, una situació que temen que es pugui veure agreujada amb l’arribada de nou material d’aquestes característiques per a l’alumnat.

Melgares apunta, a més, que tant Mossos d’Esquadra com Policia Municipal tenen evidències que es tracta de bandes organitzades que podrien utilitzar menors d’edat per entrar als centres i robar. Això estaria propiciat per la baixa resposta penal que s’hi aplica en comparació amb un adult.

En aquest sentit, a mitjans de març la ciutat va acollir una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat amb la participació del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i l’alcalde, Jordi Ballart, amb l’objectiu d’incrementar la coordinació en la resposta davant d’aquests fets delictius. “Ens hem posat a treballar amb les escoles per donar-los consells, sobretot pel que fa a elements vulnerables, alarmes o detectors de persones”, afegeix la tinenta d’alcalde.

En total s’han fet dues reunions amb les direccions dels centres, juntament amb Mossos i Policia Municipal, d’on va sorgir la proposta de reforçar la vigilància contractant empreses de seguretat privada, sobretot per aquelles hores en què no hi ha activitat lectiva i que són les que aprofiten els lladres per assaltar els centres educatius, de nit, en caps de setmana i festius. De retruc, Mossos i Policia Municipal han incrementat la coordinació, entre d’altres compartint emissora, fet que ha permès detenir sis persones ‘in fraganti’.

Des de l’Ajuntament, a més, demanen que s’instaurin mesures que vagin més enllà de les seves competències, i que entre d’altres que s’endureixin les penes per a menors per evitar que siguin un instrument per a les bandes organitzades.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Canyelles acull la Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals del Penedès i el Garraf

Notícia següent

Un conductor begut atropella una persona a Palafrugell

Notícies relacionades