Terrassa

S’incorporen 10 agents innovadors al projecte «A Terrassa, la innovació té cara i ulls» 

L’objectiu del projecte és fer valdre la feina de les empreses que aposten per un ecosistema d’innovació a Terrassa 

Els serveis d’Innovació i d’Universitats i Transferència de Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa han identificat una desena d’agents innovadors que participaran en el projecte «A Terrassa, la innovació té cara i ulls». Es tracta d’una iniciativa impulsada el novembre de 2024 amb l’objectiu de projectar un ecosistema exemplificador vinculat a la innovació, als àmbits d’especialització competitiva i als sectors i tecnologies emergents. La finalitat és promoure la innovació, posicionar la Terrassa innovadora arreu del territori nacional, acostar la innovació a la ciutadania i posar en valor les empreses que innoven, els grups de recerca i les àrees de coneixement que donen suport al teixit empresarial del territori.

El projecte ha rebut més d’una trentena de candidatures entre empreses, grups de recerca i àrees de coneixement, de les quals el Comitè Avaluador n’ha seleccionat 10, que seran les que finalment podran participar al projecte.
Es tracta de:

  • IOT AONCHIP SL. Solucions per a la digitalització i gestió del consum d’aigua, basades en tecnologia IoT i amb un fort enfocament en la sostenibilitat.
  • COMSER (Compliance Consulting and Engineering Services SL). Desenvolupament d’una tecnologia innovadora anomenada LyoFlow. ∙ AEInnova (Alternative Energy Innovations). Desenvolupament d’INDUEYE, el primer sensor sense fils i sense bateries disponible al mercat.
  • LED DREAM SL. Transformació de façanes i espais públics mitjançant la il·luminació digital, creant experiències visuals que reinventen l’entorn urbà.
  • PROMETEO PLATFORM. Mitjançant un dispositiu de maquinària, detecta tòxics produïts per la combustió d’incendis forestals i comunica la informació en temps real a l’usuari i al centre de comandament per prevenir contaminacions.
  • LEITAT – TECHNOLOGICAL CENTER. Projecte AM4BAT.
  • VOS (Grup de recerca en Visió, Òptica i Salut). Projecte CISViT GRUP (Cohort Infantil de Salut Visual de Terrassa), El projecte CISViT aborda la creixent problemàtica de la miopia infantil i l’evolució de les alteracions relacionades amb la funció visual.
  • FUNDACIÓ ARTE PALIATIVO. La Fundació Arte Paliativo acompanya emocionalment a través de l’expressió artística a persones de totes les edats i, a les seves famílies, en procés de malaltia o d’hospitalització.
  • REDFLUID SL. Investigació i desenvolupament de vàlvules d’alta pressió per a gas hidrogen.
  • OCCARE (Grup de recerca en Diagnòstics i Intervencions Complexes en Salut des de l’Ocupació i la Cura). El programa ATOCOM és una iniciativa centrada en la persona, orientada a millorar la qualitat de vida, l’autonomia i la participació comunitària de persones adultes i grans amb discapacitat o dependència en risc d’institucionalització.

Mitjançant aquest projecte, els agents seleccionats rebran suport i acompanyament per donar a conèixer les seves iniciatives en aquest àmbit de l’R+D+I. Per això, els serveis d’Innovació i d’Universitats i Transferència de Coneixement posaran en marxa, de la mà d’aquestes empreses, grups de recerca i àrees de coneixement, accions com entrevistes en format podcast, vídeos promocionals a les xarxes socials i el canal de YouTube de l’Ajuntament o altres impactes comunicatius per ajudar a visibilitzar la feina d’aquests agents en l’àmbit de la innovació. A més, també passaran a formar part d’exemples d’innovació dins de la documentació que l’Ajuntament presenta en convocatòries de l’àmbit de la innovació i de la transferència de coneixement.

Properament, es farà el rodatge i les gravacions dels diferents vídeos i podcast programats, i s’espera poder iniciar la campanya de comunicació durant la propera primavera.

El tinent d’alcalde de Projecció de la Ciutat i regidor d’Universitats i Transferència de Coneixement, Joan Salvador, explica que: «Des dels nostres serveis municipals vam detectar, fruit del contacte amb el sector, la necessitat que tenen molts d’aquests agents, de comunicar i posar en coneixement del públic, vinculat o no al seu àmbit d’actuació, la seva ferma aposta per la innovació i els grans resultats que estaven aconseguint. Sense cap mena de dubte, es tracta d’un valor afegit per als mateixos agents, però també per a la ciutat de Terrassa i el nostre àmbit d’influència. Una feina i uns resultats que cal explicar i conèixer»

Tags: terrassa
Maria Redacció Ortega

Missatges recents

Aval de la Generalitat a l’inici del procés per ampliar el polígon industrial El Segre

La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya va emetre informe urbanístic ahir en relació a la tramitació ambiental…

14 minuts fa

Demanen 7,5 anys de presó per a un veí de la Noguera acusat d’abusar de la filla i de tinença de pornografia infantil

La Fiscalia demana 7 anys i mig de presó i 15 anys de llibertat vigilada per a un veí de…

18 minuts fa

La plaça Corsini acull aquest cap de setmana el “Festival Marroc”

Del 9 a l'11 de maig, la plaça Corsini de Tarragona acollirà la celebració del "Festival Marroc a Tarragona". Aquest…

19 minuts fa

Entitats exigeixen a la Paeria de Lleida que convoqui un concurs públic de direcció del Centre d’Art la Panera

Una desena d'entitats de l'àmbit cultural i social exigeixen a l'Ajuntament de Lleida que anunciï de forma immediata la convocatòria…

21 minuts fa

Junts demanarà més pressupost per Tarragona Ràdio, arran de l’apagada

El grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Tarragona presentarà al pròxim ple ordinari del 16 de maig…

22 minuts fa

La policia ‘blinda’ el centre de Girona per una baralla provocada per una ampolla d’alcohol

Ahir a la tarda, el centre de Girona es va omplir de policia per una intensa baralla provocada pel robatori…

23 minuts fa

Esta web utiliza cookies.