Salut comença a fer proves PCR ‘porta a porta’ per detectar casos asimptomàtics a Terrassa

L'Ajuntament intensificarà la campanya de conscienciació en les zones amb més incidència

Salut ha començat aquest divendres una estratègia comunitària per detectar casos asimptomàtics a Terrassa. En concret, s’han començat a fer proves PCR ‘porta a porta’ en alguns edificis de l’àrea d’influència del CAP Terrassa Est, zona amb una alta incidència de casos detectats. A més, dimecres 14 es farà també una intervenció porta a porta en la zona delimitada del CAP Terrassa Oest.

L’estratègia s’ha desplegat per detectar el màxim nombre possible de persones infectades després de constatar un augment de contagis en alguns punts de la ciutat. En paral·lel, l’Ajuntament de Terrassa intensificarà la campanya d’informació i conscienciació en aquestes zones amb formacions i cartells a les comunitats veïnals sobre el protocol de protecció.

També s’explicarà als veïns les mesures que s’han de prendre davant d’un resultat positiu en el test PCR o el contacte directe amb alguna persona que tingui el coronavirus.

A banda, el consistori intensificarà les accions del servei d’atenció a domicili per garantir que les persones que han de fer aïllament no hagin de desplaçar-se per anar a comprar i es reforçaran els Serveis Socials per detectar i fer seguiment dels casos que poden estar més exposats a la covid-19.

Els resultats de la PCR estaran disponibles en unes 48h a La Meva Salut. A més, s’enviarà un missatge al mòbil als casos negatius i es contactarà per telèfon amb els casos positius per donar-los la informació dels passos a seguir.

El Departament de Salut impulsa les actuacions sanitàries amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Mútua Terrassa i el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès.