Terrassa

Qui es el terrassenc que treballa al millor restaurant del món?

Raúl Cuenca fa tres anys que treballa al Disfrutar, recentment guardonat pel rànquing ‘The World’s 50 Best Restaurant’ com al millor restaurant del món

D’Ajudant de cambrer a cap de rang del restaurant Disfrutar, considerat el millor restaurant d’arreu del món. Aquest és el camí d’èxit del jove terrassenc Raúl Cuenca, qui actualment s’encarrega de l’espai d’I+D, la zona de creativitat del restaurant, en un menú especial anomenat “Taula Viva”.

Amb més de tres anys d’experiència al DisfrutarRaúl Cuenca pot presumir de treballar en aquest prestigiós restaurant de l’Eixample de Barcelona, que a més, ha estat recentment guardonat amb la tercera estrella Michelin. De fet, el restaurant no té ni 10 anys de trajectòria, però ja s’ha aconseguit col·locar entre els millors dels millors, consagrant així a la ciutat de Barcelona com a la meca de l’alta gastronomia.

El jove terrassenc és un professional del món de l’hostaleria que va començar com a aprenent, però tal com diu, la seva formació en química li ha aportat “una visió científica i analítica que aplica al seu treball, especialment en el coneixement i explicació dels menús, els plats i les begudes”.

En aquest sentit, cal recordar que els tres xefs del Disfrutar, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, van tenir a El Bulli com a escola de formació i punt de trobada que els uní a crear aquest projecte. Pel que fa a l’egarenc Cuenca, el seu planter també té origen terrassenc, i és que el seu primer contacte amb l’hostaleria va ser al Restaurant Cal Rafa de les Fonts de Terrassa, on va començar com a cambrer i hi va acabar com a cap de sala.

En una setmana d’emocions a flor de pell, el treball constant que requereix la restauració no afluixa, però l’alegria i adrenalina que els ha suposat aquest gran reconeixement suposen, ben segur, un abans i un després en la història del Disfrutar i en la memòria del jove Raúl.

Júlia Ponsa

Graduada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzada en periodisme cultural i de societat. Encarregada de la cobertura de l’actualitat del Vallès Occidental.

Missatges recents

Àgata Roca, guanyadora del Premi Margarida Xirgu 2024

El Premi Margarida Xirgu, coorganitzat per l'Institut del Teatre i l'Ajuntament de Molins de Rei, és un…

9 hores fa

Nova línia d’ajuts de la Diputació de Tarragona per afavorir l’ocupació

La Diputació de Tarragona ha creat una nova línia d’ajuts adreçada a entitats de la…

10 hores fa

El ple municipal de Tortosa condemna els fets del Parlament Balear i defensa la memòria d’Aurora Picornell

La sessió plenària del mes de juliol de l’Ajuntament de Tortosa ha dut a aprovació…

10 hores fa

67 persones perden la vida a les carreteres catalanes els primers sis mesos del 2024

67 persones han perdut la vida en 61 accidents mortals a les carreteres catalanes en…

10 hores fa

Les XVI Jornades d’Inclusió en les Arts Escèniques de l’INAEM arriben a Tarragona

Tarragona serà la seu de l’edició 2024 de les Jornades d'Inclusió en les Arts Escèniques,…

10 hores fa

Troben un home mort al mig del carrer i en plena matinada

Les autoritats investiguen l'aparició d'una persona morta al mig del carrer durant la matinada, aparentment…

10 hores fa

Esta web utiliza cookies.