Terrassa

Qui es el terrassenc que treballa al millor restaurant del món?

Raúl Cuenca fa tres anys que treballa al Disfrutar, recentment guardonat pel rànquing ‘The World’s 50 Best Restaurant’ com al millor restaurant del món

D’Ajudant de cambrer a cap de rang del restaurant Disfrutar, considerat el millor restaurant d’arreu del món. Aquest és el camí d’èxit del jove terrassenc Raúl Cuenca, qui actualment s’encarrega de l’espai d’I+D, la zona de creativitat del restaurant, en un menú especial anomenat “Taula Viva”.

Amb més de tres anys d’experiència al DisfrutarRaúl Cuenca pot presumir de treballar en aquest prestigiós restaurant de l’Eixample de Barcelona, que a més, ha estat recentment guardonat amb la tercera estrella Michelin. De fet, el restaurant no té ni 10 anys de trajectòria, però ja s’ha aconseguit col·locar entre els millors dels millors, consagrant així a la ciutat de Barcelona com a la meca de l’alta gastronomia.

El jove terrassenc és un professional del món de l’hostaleria que va començar com a aprenent, però tal com diu, la seva formació en química li ha aportat “una visió científica i analítica que aplica al seu treball, especialment en el coneixement i explicació dels menús, els plats i les begudes”.

En aquest sentit, cal recordar que els tres xefs del Disfrutar, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, van tenir a El Bulli com a escola de formació i punt de trobada que els uní a crear aquest projecte. Pel que fa a l’egarenc Cuenca, el seu planter també té origen terrassenc, i és que el seu primer contacte amb l’hostaleria va ser al Restaurant Cal Rafa de les Fonts de Terrassa, on va començar com a cambrer i hi va acabar com a cap de sala.

En una setmana d’emocions a flor de pell, el treball constant que requereix la restauració no afluixa, però l’alegria i adrenalina que els ha suposat aquest gran reconeixement suposen, ben segur, un abans i un després en la història del Disfrutar i en la memòria del jove Raúl.

Júlia Ponsa

Graduada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzada en periodisme cultural i de societat. Encarregada de la cobertura de l’actualitat del Vallès Occidental.

Missatges recents

L’apagada general va afectar de manera desigual a la restauració de Tarragona: bars plens i restaurants tancats

L’afectació de l’apagada general al sector de la restauració de Tarragona ha afectat de manera desigual. Els restaurants asseguren que…

16 minuts fa

Sánchez no descarta cap hipòtesi: L’Audiència Nacional investigarà un “sabotatge informàtic”

El Govern espanyol ha decidit aprofundir en la investigació de l'apagada elèctrica massiva que va afectar el país aquest dilluns,…

17 minuts fa

Els serveis d’atenció a persones grans amb dependència recupera la normalitat, segons afirma ACRA

El sector d'atenció a les persones grans amb dependència ha recuperat la normalitat després de l'apagada elèctrica generalitzada, segons ha…

17 minuts fa

Brussel·les prendrà mesures preventives contra apagades generals futures

La Comissió Europea ha assegurat que prendrà "mesures" per prevenir apagades generals com la que es va produir aquest dilluns…

27 minuts fa

L’Òrbita Gastronòmica celebra la segona edició al Teatre Bartrina de Reus

L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i l’Escola de Dansa del Centre de Lectura de Reus organitzen la segona edició…

32 minuts fa

Incendi de contenidors a Vilanova i la Geltrú: almenys tres vehicles afectats

Ahir a la nit, un incendi va cremar diversos contenidors al carrer Narcís Monturiol de Vilanova i la Geltrú, causant…

37 minuts fa

Esta web utiliza cookies.