Terrassa

El PSC posa el focus en la inseguretat ciutadana a Terrassa

Els socialistes també volen reforçar la seguretat per combatre l’augment dels delictes contra la llibertat sexual a Terrassa

El PSC presentarà al proper Ple municipal una proposta per millorar la seguretat a Terrassa. Els socialistes demanen l’aprovació urgent del Pla Local de Seguretat i del Pla d’implantació de càmeres de videovigilància. Segons el regidor Javier García, la inseguretat ciutadana és el problema més greu que té la ciutat de Terrassa: “Així ho va expressar la ciutadania en la darrera edició del Baròmetre Municipal encarregat pel propi Ajuntament i publicat el darrer trimestre del 2024”. Per aquest motiu, els socialistes consideren inadmissible i injustificable el retràs en l’aprovació d’un pla que ha de ser el full de ruta per afrontar un dels principals reptes que té la ciutat i que ha de donar solució al problema més greu que té Terrassa.

Els socialistes també es mostren preocupats per l’augment dels delictes contra la llibertat sexual a Terrassa. Segons dades del Ministeri de l’Interior, el 2024 aquest tipus de delictes van créixer un 44,7% respecte l’any anterior, mentre que a ciutats com Sabadell, Rubí, Sant Cugat o Barberà del Vallès van disminuir en més d’un 30%. “Això demostra que a Terrassa hi ha un problema localitzat, per això demanem confeccionar un mapa d’aquestes agressions per determinar si es concentren en una mateixa zona, com per exemple en l’àmbit de l’oci nocturn, i elaborar un pla i una estratègia per combatre aquest tipus delictiu i aplicar mesures preventives”, ha manifestat Javier García.

El regidor socialista també ha demanat que el Govern municipal atengui les demandes de la representació sindical del cos policial i proposa una tramitació d’urgència per a la licitació del contracte de subministrament d’armilles antibales per a les agents femenines del cos. Finalment, García s’ha mostrat sorprès pel fet que l’Ajuntament es negués a demanar unitats d’intervenció a Terrassa als Mossos d’Esquadra, com l’ARRO o la BRIMO, per no generar una alarma innecessària a la ciutadania davant els darrers episodis d’inseguretat viscuts a la ciutat.

Una altra proposta que presentaran els socialistes serà la creació d’un nou servei de suport emocional i psicològic, a través d’un conveni entre l’Ajuntament i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, que doni resposta a la demanda de la població jove de Terrassa. El PSC considera que el servei que actualment presta l’Ajuntament des de la Casa Baumann s’ha quedat petit i demanen ampliar-lo a tota la ciutat, amb més hores i punts d’atenció. Segons García: “El govern municipal s’ha vist obligat a modificar i a ampliar el contracte actual del servei de suport emocional a joves de Terrassa, però considerem que el que s’ha fet és del tot insuficient i no arriba a satisfer tota la demanda que hi ha, per això proposem passar de les 7 hores d’atenció a la setmana actuals a les 20 hores per setmana distribuïdes en cinc equipaments municipals”. Els grup socialista quantifica el cost d’aquest nou servei en aproximadament 30 mil euros l’any, despesa que consideren perfectament assumible per a l’Ajuntament de Terrassa.

Per la seva banda, la regidora Carlota Menéndez-Plans ha presentat una moció en el marc del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, ha destacat la importància de commemorar aquesta jornada per recordar que la discriminació racial continua sent una realitat i una greu injustícia social. “Suposa la pèrdua d’un dret fonamental de les persones: ser tractades de manera igualitària”, ha subratllat la regidora.

El 2025 ha estat declarat Any del Poble Gitano, coincidint amb els 600 anys de la seva arribada a Espanya, amb l’objectiu de celebrar la profunda petjada cultural, social i lingüística que el Poble Gitano ens ha deixat. Tanmateix, la regidora ha alertat sobre els reptes pendents: “Continuem envoltats de missatges d’odi, i això ens obliga a reflexionar i actuar”.

La regidora Menéndez Plans ha destacat: “Cal commemorar i recordar, i ca reafirmar els compromisos existents”. Per això, aquesta moció reitera el compromís ferm de l’Ajuntament en la promoció de polítiques antiracistes que garanteixin la igualtat de tracte i l’erradicació de qualsevol forma de racisme i discriminació. Així mateix, potenciar el Servei d’Atenció i denúncia per a les Víctimes del racisme de l’Ajuntament de Terrassa i posar en funcionament de manera urgent l’Oficina pels drets, la igualtat i la no discriminació, així com l’Observatori de les discriminacions i les desigualtats, entre d’altres propostes.

Ismael Redacció Lobo

Missatges recents

Port Tarragona celebra Sant Jordi amb un homenatge a Carlos Barral

Port Tarragona ja ho té tot a punt per a la celebració de Sant Jordi. Enguany, l’Autoritat  Portuària dedica la…

6 hores fa

L’antiga Masia del Barça està en perill? Els veïns de les Corts denuncien la seva situació

La Fiscalia de Medi Ambient ha obert diligències d'investigació per determinar si patrimoni protegit de la Masia del Barça ha…

6 hores fa

Badalona aposta pels joves amb una inversió de 2 milions d’euros

El Servei de Dinamització Juvenil de l’Ajuntament de Badalona donarà el tret de sortida aquest pròxim dimecres 23 d’abril a…

6 hores fa

El bus urbà en diumenges i festius es consolida a Mollet

Més de 16.000 persones van utilitzar aquest servei en dies no feiners l'any 2024. El bus urbà va començar a…

6 hores fa

Els joves de la Seu d’Urgell podran gaudir d’una prova pilot d’Espai Jove

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Pla Educatiu d’Entorn, a proposta del Consell Municipal d’Adolescents,…

7 hores fa

Sant Jordi 2025 a Sabadell: programa d’actes i novetats

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Sabadell compta amb un ampli programa d’activitats adreçat a tots els públics…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.