Ahir dijous va tenir lloc a Barcelona una reunió entre l’alcalde, el tinent d’alcalde de Projecció de la Ciutat i regidor d’Universitats, Joan Salvador;el rector de la UPC, Daniel Crespo; i el director de l’ESEIAT, Xavier Roca; per tal de fer un seguiment de la posada en marxa d’aquest grau, que es preveu en el proper curs.
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s’ha mostrat molt satisfet per l’anunci de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) d’iniciar el grau en Medicina al Campus de Terrassa el curs 2026-2027, una notícia que «és el resultant de la tasca que portem realitzant des de fa temps des del consistori i amb la UPC. Hi hem estat molt implicats des de l’inici, hem treballat conjuntament i avui celebrem aquest gran pas per al futur de la ciutat i la seva comunitat educativa i sanitària de primer nivell». El curs 2026-2027 serà el moment en què l’actual seu de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) acollirà la primera promoció del nou grau en Medicina, transformant-se així, en la nova Facultat de Ciències de la Salut de Terrassa.
I en aquest sentit, l’alcalde ha avançat el seu compromís per buscar una ubicació definitiva per a la nova facultat, amb la voluntat que estigui tan a prop com sigui possible de la resta d’instal·lacions del Campus de Terrassa, «garantint la continuïtat i el creixement d’aquest projecte amb l’objectiu de convertir Terrassa en un pol d’atracció per a futurs estudiants i professionals de la medicina» ha afirmat l’alcalde. Per al rector de la UPC, Daniel Crespo: “La proximitat entre les escoles és fonamental per impulsar les sinergies que volem crear entre medicina i enginyeria: l’ESEIAAT ja té una gran activitat en ciències biomèdiques, i això ho volem aprofitar».
Ballart ha destacat la bona sintonia i la col·laboració estreta amb la UPC, amb qui s’ha treballat des de fa temps per poder oferir aquesta nova oferta educativa. Segona l’alcalde: “Aquesta nova titulació contribuirà a cobrir la necessitat de formar metges i metgesses amb una visió tecnològica i multidisciplinària, una preparació que coincideix amb els reptes actuals de la medicina moderna. A més, aquesta formació es durà a terme en estreta col·laboració amb l’Hospital Universitari de Terrassa, el que consolidarà la nostra ciutat com un centre d’excel·lència en el sector de la salut”.
La UPC, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa, ha apostat per la creació d’aquest grau amb una durada de 6 anys, amb classes teòriques, pràctiques hospitalàries i estades en centres de salut per garantir una formació integral. L’alcalde ha expressat la seva satisfacció pel fet que aquest grau integrarà les noves tecnologies i la innovació en l’atenció sanitària, un aspecte clau en la medicina del futur.
«Terrassa és una ciutat que sempre ha estat vinculada a la innovació i la tecnologia. Amb l’arribada d’aquest grau, estem donant un pas endavant i seguirem treballant plegats entre institucions i administracions per fer de Terrassa una ciutat millor on viure-hi i també estudiar-hi», ha afegit l’alcalde.
Després d'un matí de Divendres Sant protagonitzat pel bon temps, la ciutadania de Tarragona ha omplert els carrers per gaudir…
Els ajuntaments de Salou i Cambrils estan d'enhorabona perquè un informe d'Azucarera i la consultora YouGov els ha considerat entre…
L'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat a dos anys i mig de presó a un home que viu al Vendrell…
El Consorci d’Educació de Barcelona, ens format per la Generalitat i l’Ajuntament de la ciutat, aprofita l’aturada de les classes…
Aquest matí a primera hora, els serveis d'emergències han intentat salvar la vida sense èxit a un jove motorista de…
La policia ha detingut cinc persones en el decurs de la setmana per presumptes delictes contra la salut pública, l’honor,…
Esta web utiliza cookies.