Investiguen un episodi de males olors al clavegueram de Terrassa

Els primers indicis apunten que hi ha un focus procedent d'una empresa però no es descarta que n'hi hagi més

L’Ajuntament de Terrassa investiga un episodi de males olors que afecta el clavegueram del barri del Segle XX i que ha provocat molèsties respiratòries. En col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i els Bombers, el Servei de Medi Ambient local analitza la situació des de dissabte, quan la Policia Municipal va rebre una trucada a la nit per una forta pudor a dissolvent al carrer d’Azcárate.

Els agents van avisar els Bombers, que van comprovar que els nivells d’oxigen al carrer eren els correctes, i van abocar aigua a la xarxa del clavegueram per dissoldre la concentració d’olor. En registrar-se la pudor encara diumenge, es va decidir obrir la investigació, que ha permès ubicar el focus en una empresa, tot i que se sospita que n’hi ha més.

Concretament, diumenge al vespre la pudor persistia en la zona i els bombers van determinar que s’hi registrava una alta concentració de dissolvent i àcid cianhídric. Per aquest motiu, es van posar en contacte amb Mossos d’Esquadra i amb l’Ajuntament per iniciar la investigació i poder trobar els motius.

L’Ajuntament està en contacte en tot moment amb les associacions de veïns del barri per informar-los de la situació i de les accions que s’estan realitzant. Dimarts al vespre i dimecres al matí s’han tornat a detectar olors que dimarts al matí no es percebien als carrers d’Azcárate, del Gasòmetre, del Mestre Trias i de Torres i Bages.

Per aquest motiu se segueixen fent inspeccions a les empreses i indústries de la zona per detectar possibles concentracions de gas en un operatiu amb bombers i tècnics de medi ambient. Dimarts també es va fer la neteja urgent del clavegueram en els diferents punts del barri del Segle XX on s’havien detectat pudors, gràcies a les mesures de Bombers, els compostos que poden generar aquest gas, i aquest dimecres a la tarda l’empresa pública Eco-Equip tornarà a realitzar tasques de neteja.