Terrassa decreta tres dies de dol pel presumpte feminicidi a Sant Vicenç de Castellet

L’Ajuntament de Terrassa (Barcelona) ha decretat tres dies de dol pel presumpte feminicidi d’aquest divendres a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona), en el qual han perdut la vida una veïna i un veí de la ciutat i que els Mossos d’Esquadra investiguen.

Així s’ha decidit després de la reunió de la Taula de Feminicidi, presidida per l’alcalde, Jordi Ballart, i d’acord amb el Protocol de dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista de la ciutat –aprovat l’octubre del 2018–, segons ha informat en un comunicat.

Així mateix, en les primeres 24 hores, és a dir, fins dissabte a les 13 hores, s’han cancel·lat tots els actes institucionals i durant les 48 següents, en tots els esdeveniments, es guardarà un minut de silenci i s’il·luminarà de lila el Monument a la Dona i els centres cívics municipals.

El Protocol de dol en cas de feminicidi també contempla, entre altres mesures, que la bandera de la població, com a senyal de dol, durà un crespó negre i onejarà a mitja asta.

Aquest divendres al migdia s’ha guardat un minut de silenci a la porta de l’edifici consistorial per condemnar el presumpte assassinat que ha comptat amb la presència, a més de Ballart i altres membres de la institució, de la consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge.