fbpx
Divendres, 23 de febrer de 2024
És notícia

La Tèrmica de Roca Umbert reobre les seves portes amb una experiència immersiva

Avatar photo

Després d’una profunda renovació i millores, la Tèrmica de Roca Umbert tornarà a obrir les portes al públic, el pròxim dimecres 13 de desembre a les 18 hores. Per celebrar la reobertura, s’organitzaran jornades de portes obertes durant tot el mes de desembre.

Les projeccions audiovisuals i els efectes sonors i lumínics formen part de la renovació que permetran al públic visitant descobrir l’evolució de l’ús del combustible i els seus recursos que es van utilitzar per poder crear energia pròpia, alhora sobre com reflexionar sobre la història de l’energia i com encarar les transformacions energètiques del futur. A més, el centre comptarà amb un espectacular mapatge, de 18 metres d’alçada i d’una duració de 8 minuts, que mostrarà l’evolució de les primeres matèries en energia.

Per tal de conèixer en profunditat el passat i el present de la Tèrmica, la visita es podrà complementar amb noves rutes autoguiades per la fàbrica i la ciutat. La recepció també serà un espai d’acollida de diferents exposicions que abordaran el passat energètic de Roca Umbert i de Granollers.

Jornada de portes obertes

La Tèrmica oferirà unes jornades de portes obertes que començaran els dies 15, 16 i 17 de desembre i s’allargaran durant la resta de caps de setmana del mes. Els horaris i les diferents sessions es poden consultar al web www.latermica.cat.

Sobre la Tèrmica de Roca Umbert

Josep Umbert Ventura va adquirir els terrenys de Roca Umbert el 1904 i, a poc a poc, va erigir la fàbrica de Roca Umbert per respondre a l’augment de la producció tèxtil de l’empresa establerta a Sant Feliu de Codines des de 1871. La Guerra Civil i el franquisme van causar una manca d’importacions regulars de matèries primeres com carbó i cotó. En aquella època, les restriccions elèctriques i l’autarquia dominaven.

Els directius de Roca Umbert, amb una perspectiva visionària, van adquirir una caldera de major potència que les necessitats de llavors, conscients que l’energia era fonamental per a qualsevol indústria i per al creixement. El 1951, van construir la Tèrmica per proveir de vapor i electricitat a les instal·lacions. Una de les dues calderes va estar operativa fins al tancament definitiu de la fàbrica el 1991.

La Tèrmica de Roca Umbert va reobrir les portes el 2014 com a museu per interpretar el passat industrial del país. El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) ha contribuït en la seva renovació i millora convertint-lo en un equipament d’interpretació de l’energia.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un conductor temerari circula a 123 km/h per la Via Augusta

Notícia següent

Suspesa durant dies l’R4 entre Manresa i Terrassa des d’aquest dimecres

Notícies relacionades