Sant Cugat del Vallès estudia la supressió de diverses taxes a negocis locals

Les mesures s'implementaran de cara a als pressupostos 2020 i a banda s'ha aprovat una partida d'ajuts de 600.000 euros

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès preveu suprimir diverses taxes per reduir l’impacte del coronavirus en els negocis locals. El consistori està treballant per fer les modifciacions oportunes i que tindran incidència en els pressupostos de l’any 2021. Així, es preveu suprimir la taxa d’ocupació de via pública per a les terrasses del sector de la restauració i per als quioscos, i reduir en un 75% la del mercat setmanal. La mesura se suma a la decisió de crear una partida d’ajudes destinada a empreses i comerços del municipi amb un total de 600.000 euros i que el ple del mes de novembre ha aprovat en la sessió ordinària del mes de novembre. Els ajuts aniran vinculats als tributs ja assumits, com l’IBI i la taxa de residus.

L’aportació econòmica en forma d’ajuda es destinarà a empresaris “que estan patint la covid-19 i que les noves restriccions han obligat a disminuir la seva activitat comercial”, segons detalla el tinent d’alcaldia de Presidència i Hisenda, Pere Soler. Pel que fa a la supressió de taxes, l’objectiu és “salvar tots els establiments comercials” del municipi, aportant “un respir per a molts comerciants degut a la situació d’incertesa”.

Pel que fa a les Ordenances Fiscals per al 2021, s’ha incorporat la possibilitat de bonificar les taxes de recollida de residus, mercats municipals i ocupació de la via pública fins al 80%. També es contempla la devolució general de la quota corresponent de la taxa en els casos de no poder gaudir de l’ocupació per causes no imputables al subjecte passiu.