Sant Boi de Llobregat recorda la nena de 4 anys morta a mans de al seva mare

L'alcaldessa vol que el seu record esdevingui un símbol de la ciutat i de la lluita contra qualsevol tipus de violència

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
La plaça de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat s’ha omplert aquest dijous per recordar la Yaiza, la nena de 4 anys assassinada per la seva mare el passat 31 de maig a Sant Joan Despí. En el que ha estat el primer acte de condemna oficial tres setmanes després dels fets, els assistents han fet un emotiu minut de silenci. Durant els parlaments, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha dit que el record de la nena s’ha de convertir en un “símbol” de la ciutat i de la lluita contra qualsevol tipus de violència.
També ha intervingut una representant de la família. L’acte ha finalitzat amb el públic escoltant la cançó preferida de la nena, ‘El Jardí’ del Pot Petit, i deixant anar desenes de globus vermells amb forma de cor.
Amb una pancarta en record de la petita penjada a la façana de l’Ajuntament on es podia llegir ‘Yaiza, sempre estarà als nostres cors’ i les banderes a mig pal, Sant Boi de Llobregat, d’on era Yaiza i viu el seu pare, s’ha acomiadat de la nena com era desig de la família.

L’acte d’aquest dijous, el primer oficial que se celebra en record i condemna de la petita, trenca el silenci “oficial” que la família ha vingut lamentant des de la mort de la seva mort fa gairebé tres setmanes.

Avui mateix, Sergio, el pare de la Yaiza, ha fet arribar als mitjans de comunicació una carta agraint el suport rebut de la seva família, amics i veïns, però deixant clar que li hagués agradat que les diferents administracions haguessin condemnat el crim, o que ho haguessin fet abans -el Govern ho va fer el passat 8 de juny-. “No vull retreure res a ningú perquè suposo que no sentien que fos necessari”, afegeix.

Al text, el pare de la nena ha volgut recordar que la víctima en aquest cas ha estat la Yaiza i ha demanat que es pensi en ella perquè va morir a mans de al seva mare per fer-li mal a ell. “Que s’oblidin de mi, inclús del monstre que espero que passi comptes amb la Justícia, però que pensin en ella”, ha reblat.

La mare de la Yaiza, actualment en presó preventiva, va matar la seva filla ofegant-la amb una bossa de plàstic, com ella mateixa va confessar. També va explicar que portava dos o tres mesos amb la idea al cap i que la motivació tenia a veure amb el pare de la criatura, del qual n’estava separada feia 3 anys.

Després d’ofegar la seva filla es va prendre una barreja de medicaments per acabar també amb la seva vida. La ràpida actuació del SEM en va evitar la mort.