Sabadell prepara una taula rodona per reivindicar el paper de les dones en el lideratge de les empreses i de l’emprenedoria

En el marc d’aquesta activitat es presentarà l’associació Emprenedores Teixint Sabadell, on es promocionarà la feina que fan les seves associades

En el marc de l’1 de maig, Dia Internacional dels i de les treballadores,  l’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb l’associació Emprenedores  Teixint Sabadell, organitzen la taula rodona ‘Emprenedores en positiu, un  repte laboral’, on diverses ponents explicaran la seva experiència com a  emprenedores, amb l’objectiu de visibilitzar el paper de les dones en el  lideratge de les empreses. 

Durant l’any 2018 a Sabadell s’han constituït 106 noves empreses, de les  quals un total de 40 tenien com a emprenedora principal una dona i 66 a un  home. D’altra banda, i segons dades de l’Observatori de Dona Empresa i  Economia, el 2018 el 31% dels llocs directius i de gerència eren ocupats per  dones, el percentatge més baix des de l’any 2012.  

“Cal que es reivindiqui fermament el paper de la dona en el món  empresarial i de l’emprenedoria”, ha dit la tinenta d’alcaldessa de  Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell. “La plena  igualtat s’aconseguirà també incidint des del món laboral, posant en  relleu que les dones tenim les mateixes capacitats que els homes,  també en el desenvolupament de tasques de lideratge en aquest  àmbit”, ha subratllat Morell.  

La xerrada serà en línia el dimecres 28 d’abril a les 18.30h i comptarà amb  les ponents Jovita Ponce, doctora en neurociències i directora de Pocions de  la Jovita; Aida Gallego, doula i codirectora de l’Espai Criança i Salut; i  Agustina Rico, advocada especialitzada en Dret i Maternitat. La benvinguda  anirà a càrrec de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i  Participació, Marta Morell, i la taula estarà moderada per la presidenta  d’Emprenedores Teixint Sabadell i comunicadora, Paloma Arenós.  

Dones emprenedores

A banda de donar a conèixer projectes d’emprenedoria femenina de diversos  àmbits, a la xerrada es parlarà també dels valors femenins de l’emprenedoria  i es comptarà amb la participació de l’associació Emprenedores Teixint  Sabadell, amb la qual es vol promocionar les feines que fan les associades,  activitats de networking, treball en xarxa amb altres entitats, cursos de  formació, xerrades i jornades de divulgació de temes vinculats al món de la  dona i l’emprenedoria. L’associació Emprenedores Teixint Sabadell  col·labora també amb el servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de  Sabadell. 

Aquesta xerrada s’ha organitzat conjuntament amb l’àrea de Feminismes i  LGTBI de l’Ajuntament de Sabadell, que s’ha volgut sumar enguany a la  commemoració de l’1 de maig, posant en relleu l’empoderament de les  dones al mercat laboral i els valors que poden aportar, en aquest cas des de  l’emprenedoria en femení amb caràcter sabadellenc.