Els mercats municipals estrenen una plataforma de compra per internet

Ja es pot comprar al Mercat Central i progressivament s’hi aniran afegint la resta d’equipaments

L’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa en marxa, a  partir del 8 de juny, una plataforma de compra per internet als mercats municipals  de la ciutat. Aquesta plataforma engegarà inicialment amb el mercat Central i,  més endavant, s’hi incorporaran la resta de mercats. 

Un total de 16 establiments del mercat s’han sumat en un primer moment a  aquesta iniciativa, que permetrà, de manera senzilla i intuïtiva, la compra a totes  les parades del mercat que s’hi hagin adherit, efectuant un sol pagament i rebent  la compra a domicili.  

Per mitjà del web es podrà accedir digitalment a  l’adquisició de productes saludables i de proximitat. Alhora, l’ús d’aquesta eina  incrementarà la competitivitat dels mercats tot accelerant el procés de  transformació digital. 

Com indica la tinenta d’alcaldessa de l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic i  Impuls Administratiu, Montse González, “aquesta plataforma ha de permetre de  manera senzilla i intuïtiva la compra a les parades del Mercat que s’hi vulguin  adherir i rebre-la al domicili. És una eina que ha d’incrementar la competitivitat  dels mercats i sense cap dubte ha d’ajudar a accelerar el procés de  transformació digital per, com diem sempre, no deixar ningú enrere”.

Les comandes, de moment, arribaran només a Sabadell, i es preveu que, més  endavant, es pugui fer el repartiment a les poblacions del voltant. El repartiment  a domicili es farà de dimarts a dijous, de les 10 a les 14 hores, i de 17 a 20 h;  els divendres, de les 10 a les 20 hores, i els dissabtes, de les 10 a les 14 hores.  El cost de l’enviament serà de 5,95 € per comanda i es farà un 10% de  descompte en l’import de la compra durant el primer mes de funcionament de la  plataforma. 

El projecte ha treballat també la implantació d’un sistema de distribució a domicili  dels productes que sigui sostenible, motiu pel qual el repartiment es durà a terme  amb bicicletes elèctriques. 

Amb aquesta nova plataforma, l’Ajuntament de Sabadell vol potenciar les vendes  als mercats municipals així com facilitar les compres a la ciutadania.