Apostes amb baralles de galls a Sabadell

Estaven maltractant a animals domèstics en un espectacle no autoritzat

Agents de la Policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sabadell han de denunciat penalment vuit homes com a presumptes autors d’un delicte de maltractament d’animals domèstics en un espectacle no autoritzat.

El dimecres 16 de març agents de seguretat ciutadana van detectar una gran concentració de vehicles i persones en una zona agrícola del Camí del pla d’Arrahona de Sabadell. Diverses dotacions policials es van adreçar al lloc on van observar que hi havia un espai tancat per tendals i fustes que conformaven una estructura no habitable. En detectar la presència policial més de 40 persones van començar a sortir precipitadament.

Els agents van accedir a l’interior del recinte i van identificar deu persones, dues de les quals menors d’edat, que no havien pogut fugir del lloc. La disposició de l’espai i l’actitud de les persones que s’hi van localitzar van permetre als agents contrastar que les instal·lacions es feien servir per dur a terme baralles il·legals de galls.

Els policies van observar que l’espai tancat es dividia en tres àrees diferenciades:  una zona de barbacoes on s’hi estava cuinant, una segona en la qual hi havia una pista circular on hi feien lluitar els animals envoltada de grades de fusta per acomodar-hi espectadors i, finalment, un espai on hi havia disposades diverses gàbies metàl·liques en les quals s’hi guardaven els animals que es feien servir en les baralles, ocultes per un tendal.  A l’interior d’aquestes gàbies els agents hi van localitzar una dotzena de galls vius, un dels quals presentava diverses ferides greus com a resultat dels maltractaments patits.

A l’escorcoll de  les instal·lacions el agents també hi van localitzar un reglament per a desenvolupar les baralles de galls, així com a un llibre d’apostes i fitxes de les característiques físiques dels animals, cronòmetres i altres estris destinats per realitzar aquest tipus d’espectacle il·legal.

Els agents van escorcollar les persones identificades al lloc i a quatre els van localitzar amagats, a cadascun, 1000 euros en feixos de bitllets de 50 euros. Aquest fet fa pensar els agents que les apostes durant els combats podien arribar a ser de fins a mil euros.

A més, van constatar que un d’ells era l’organitzador i un altre feia les funcions de jutge durant els combats dels animals.

Davant aquest fets els policies van denunciar penalment els vuit majors d’edat per un delicte de maltractament d’animals i van intervenir els dotze galls localitzats, que es troben a disposició de l’Autoritat Judicial.

La investigació continua oberta.