LES ESCOLLIDES DEL DIA

La revetlla de Sant Joan arriba carregada d’optimisme pels pastissers

El Gremi de Pastisseria ha alertat als clients que pel cap de setmana haurien d’encarregar les coques amb antelació

El Gremi de Pastisseria de Barcelona encara la campanya de Sant Joan amb la previsió d’igualar les vendes de coques de l’any passat. Tot i que el sector evita donar xifres concretes, la perspectiva és positiva, amb la previsió que el fet que la revetlla caigui en dilluns pot allargar les vendes durant tot el cap de setmana previ. En els darrers anys, a més, s’ha detectat un interès creixent per les coques farcides de crema o nata. Els professionals insisteixen en posar en relleu la qualitat dels ingredients que les pastisseries tradicionals fan servir, com ara farines, fruites o pinyons, per davant dels que poden emprar els productors que comercialitzen els seus productes en supermercats o grans superfícies.

“La revetlla de Sant Joan no s’entendria sense un bon tros de coca”. Així de clar és el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Miquel Zaguirre, que remarca que les coques artesanes tradicionals continuen sent les més sol·licitades. Entre les preferides, destaca la de brioix amb fruita confitada, la de pinyons i la de full amb llardons: “Aquesta aguanta bé fora de la nevera i es pot consumir durant un parell de dies”, afegeix.

Les coques farcides, però, guanyen protagonisme any rere any. “Cada cop tenen més força, una coca farcida de nata, crema o xocolata és un dels productes més valorats pels clients”, destaca Zaguirre, que des de l’obrador de la seva pastisseria, a Terrassa, ja ho tenen tot a punt per als dies forts de la campanya de Sant Joan.

El fet que aquest any la revetlla caigui en dilluns suposa un plus per als pastissers, que asseguren que les comandes es començaran a fer de cara al cap de setmana. “Segurament es vendran moltes coques tant a l’interior com al litoral, i molta gent aprofitarà el cap de setmana per tastar i encarregar les coques amb antelació“, augura Zaguirre, que destaca que la coca s’ha convertit en un element de festa per compartir amb família i amics.

Amb tot, el president dels pastissers ha reivindicat el valor afegit que comporta l’elaboració artesanal de la coca per sobre de les industrials: “Treballem amb ingredients frescos i de qualitat, i amb fermentacions lentes que donen aroma i esponjositat”.

Ismael Redacció Lobo

Missatges recents

Resolt el cas de la mort violenta d’un home que va desaparèixer a Reus fa vint anys

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la DIC Tarragona conjuntament amb la Policia Nacional han…

9 minuts fa

Deu dones de la Mariola fan un curs de manicura a l’espai de cotreball impulsat per la Paeria i La Descomunal

Deu dones de La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles han realitzat un curs de manicura a l’espai…

25 minuts fa

Finalitza un nou curs de l’Aula 15 a Vila-seca

Avui dijous al Centre Municipal de Formació i Ocupació ‘Antic Hospital' s'ha dut a terme l'acte de cloenda del curs…

29 minuts fa

Consum, ControlT, Decathlon i SEAT reben el reconeixement dels Premis SIL 2025

Més de 600 presidents, CEOs i professionals de les principals empreses i institucions del sector de la logística es van…

41 minuts fa

Lloret impulsa la Taula per a la Convivència per garantir la qualitat de vida entre residents i visitants

L'Ajuntament de Lloret ha presentat la Taula per a la Convivència, una iniciativa inclosa en el marc del Pla Lloret…

51 minuts fa

Investiguen la mort d’una persona que han trobat calcinada en un descampat

La Policia Nacional investiga la mort d'una persona el cadàver de la qual ha estat trobat calcinat aquest dijous en…

52 minuts fa

Esta web utiliza cookies.