fbpx
Divendres, 23 de febrer de 2024
És notícia

S’entreguen els premis de la 9a ruta gastronòmica de L’Hospitalet

Avatar photo

Aquesta tarda s’han lliurat els premis de la 9a edició de la ruta gastronòmica “A la tardor, platillos!”, en un acte a Gornal Activa, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i del regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide.

Els platillos guanyadors d’aquesta edició són:

  • Platillo de millor qualitat gastronòmica: callos de mar capipota de Tatos Bar.
  • Platillo més saborósbrownie salat de moniato acompanyat del còctel Diospyros caqui de la cocteleria Pecat.
  • Platillo més creatiu: Homer sour de Mizuwari Cocktail Bar.
  • Amb un empat a la votació popular, en aquesta edició, en la categoria de Platillo més popular hi ha dos guanyadors: brownie salat de moniato acompanyat del còctel Diospyros caqui de la cocteleria Pecat i bacallà amb cotnes de porc del restaurant 25 Roselles.

El jurat encarregat de dictar el veredicte estava format pel padrí de la ruta, Oriol Casals, xef i copropietari del restaurant Teòric, així com per personal tècnic del Centre de Formació d’Hostaleria, i representants del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i del blog “L’Hospitalet Gastronòmic”. Pel que fa a la categoria del Platillo més popular, ha estat escollida pels ciutadans, que podien votar el seu platillo preferit en una urna situada als establiments participants.

D’entre tots els vots, es va realitzar un sorteig, i durant l’acte, s’ha fet entrega als guanyadors dels premis oferts per les empreses col·laboradores de la ruta: Tibidabo Brewing, el Centre Comercial La Farga, el Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet, el blog “L’Hospitalet Gastronòmic” i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.

La 9a edició d’A la tardor, platillos! va tenir lloc del 2 al 26 de novembre, hi van participar 31 establiments, entre bars, restaurants i cocteleries, amb propostes originals de cuina de temporada, tradicional o creativa, una xifra rècord de participació des de la creació de la ruta el 2014.

Èxit de la 9a edició d’A la tardor, platillos!  

La 9a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! va servir 8.147 platillos, la segona xifra més alta de totes les edicions després de la de l’any anterior (8.652 platillos). L’esdeveniment culinari tanca la programació de vuit rutes gastronòmiques de la ciutat d’aquest any: la Primavera de Tapes, que té lloc durant les festes de Primavera, i sis rutes gastronòmiques, que coincideixen amb les festes majors dels barris.

Durant totes les rutes gastronòmiques, s’han servit 50.132 tapes, un 27,75% més que l’any anterior (39.241 tapes) i hi han participat 110 propostes de bars i restaurants de la ciutat. A la Primavera de Tapes van participar-hi 32 establiments de tota la ciutat que van servir 29.645 tapes, un rècord històric.

Les rutes gastronòmiques estan impulsades per l’Ajuntament de L’Hospitalet en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el blog “L’Hospitalet Gastronòmic”. S’emmarquen en els projectes destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic, també amb l’objectiu de promoure i apropar l’oferta gastronòmica de qualitat a visitants i a la ciutadania de L’Hospitalet.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Teatre Tarragona presenta la nova temporada de primavera

Notícia següent

Les obres de vianalització de Carles Buigas de Salou ja avancen i finalitzaran a finals del 2024

Notícies relacionades