La Ciutat de Barcelona

Estudiants de Parets participen en el taller sobre contaminació acústica de l’Escola de la Natura

Alumnes de l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Vila Parietes i l’Institut La Sínia han participat aquest dimarts al taller “Quin soroll fem? Quin aire respirem?”, realitzat a la plaça de la Vila

Més d’un centenar d’estudiants de primària i secundària de Parets han pres part aquest dimarts, 21 de maig, al taller “Quin soroll fem? Quin aire respirem?”, organitzat per l’Escola de la Natura amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Han pres part diversos grups d’alumnes d’entre 4t i 6è de primària de les escoles Lluís Piquer i Vila Parietes, i un grup de 3r d’ESO de l’Institut La Sínia. L’activitat s’ha dut a terme durant el seu horari lectiu, al matí, a la plaça de la Vila i al parc La Linera.

El taller “Quin soroll fem? Quin aire respirem?” té l’objectiu de prevenir els joves sobre la contaminació acústica, conscienciar-los sobre l’existència del soroll ambiental i els efectes que pot tenir un excés de soroll en l’entorn. Es tracta d’una activitat engrescadora, perquè són els mateixos estudiants els que mesuren el soroll ambiental, amb la utilització d’un sonòmetre.

Els alumnes s’han dividit en grups que han contrastat el so existent en ambients tan diferents com una vorera a l’avinguda de Catalunya i el parc La Linera. Amb les seves mesures, han comprovat ells mateixos les diferències de qualitat ambiental que hi ha entre un lloc i l’altre. També han comparat el so existent dins d’un bar en comparació amb l’interior de l’església de Sant Esteve.

“És molt important que els infants i joves sàpiguen diferenciar un so d’un soroll, i conscienciar-los que el soroll ens pot afectar, que hi ha persones que són sensibles i que el soroll ambiental els altera”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Gemma Garcia.

Respecte a les diferents edats dels alumnes que han realitzat el taller, la regidora ha destacat que “tant els infants de primer de primària com els joves de 4t d’ESO han de saber els efectes que pot suposar la contaminació acústica; per això, l’activitat està oberta a tots els grups d’edat, perquè aprenguin com es mesuren els nivells acústics, què és un sonòmetre i com funciona, i que posin atenció a tot el soroll que ens envolta, i del qual ni ens n’adonem”.

El taller “Quin soroll fem? Quin aire respirem?” és un recurs en el marc de la Setmana Sense Soroll 2024 que ofereix la Diputació de Barcelona, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i en coordinació amb la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Melissa Redacció Grua

Missatges recents

A la venda les entrades de la XXIII Rústic Festa que se celebrarà el 8 de juny a Castelló

Les entrades per a la 23a edició de la Rústic Festa, que organitza l’Associació Masia…

16 minuts fa

Mor una dona en caure des d’un cinquè pis a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra estan investigant la mort d'una dona aquest diumenge de matinada després de…

16 minuts fa

“Se Acabó la Fiesta” entraria amb força per davant d’Ara Repúbliques i Junts, segons el CIS

El PSOE i el PP escurcen la seva distància a la recta final de la…

33 minuts fa

Muñoz (PP): “la sanitat catalana és una de les pitjors d’Espanya”

A només 6 dies de la celebració de les eleccions europees del pròxim 9-J, la…

39 minuts fa

Yolanda Díaz aposta per un tripartit d’esquerres a Catalunya

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha apostat aquest…

48 minuts fa

Condueix sense permís de conduir, borratxo i amb la ITV caducada pel centre de Tarragona

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha denunciat aquest cap de setmana un home de 29…

52 minuts fa

Esta web utiliza cookies.