fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

L’Estruch presenta l’assaig obert d’Hospital de Campo, una reflexió sobre malaltia, cos i ment

Avatar photo

La Sala 10 de l’Estruch Fàbrica de Creació de les Arts, Sabadell, acull demà dimarts 28  de novembre a les 19.00 h un assaig obert de l’obra Hospital de Campo, una  reflexió sobre les percepcions individuals i col·lectives de les afeccions i malalties. Es tracta del projecte en curs de la Companyia Societat Doctor Alonso, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

Hospital de campo prové de la sensació, particular i compartida, de què tothom  està malalt. En aquesta residència-laboratori, la companyia treballa al voltant  dels eixos dramatúrgics claus del procés: la idea del dolent, la idea del desdoblament i la relació entre el pacient i el que cura. Tot això, amb la idea de generar “noves performances” per tractar les nostres afeccions.  

L’obra és un projecte resident al Simposi IF Barcelona, Biennal de teatre visual  i figures. Aquest festival acompanya processos de creació en forma de coproduccions i projectes en residència que es presenten en el marc del  Simposi, amb compromís d’estrena en l’edició següent del festival. 

La companyia

Societat Doctor Alonso, dirigida per Tomás Aragay (director de teatre i  dramaturg) i Sofía Asencio (ballarina i coreògrafa), ha construït un llenguatge  que troba una de les seves claus fonamentals en el concepte de desplaçament.  

La companyia es proposa indagar en la manera en què el desplaçament modifica el llenguatge, quan alguna cosa se situa fora del seu lloc, àmbit o  espai propi, tant pel que fa a la seva gramàtica constitutiva com pel que fa a  la lectura que un observador pot fer. Aquesta maniobra de desplaçament s’ha revelat com una eina eficaç per generar espais de discurs poètic que posen  en qüestió l’statu quo de la nostra comprensió de la realitat: desplaçar per  desvetllar quelcom.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament d’Amposta aprova dues modificacions del pressupost

Notícia següent

Podemos es querella contra el jutge d’Inipro

Notícies relacionades