fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Montserrat Iniesta González dirigirà el Born Centre de la Cultura i la Memòria

Avatar photo

L’antropòloga i museòloga ha guanyat per unanimitat el concurs públic convocat el mes de febrer

El Born Centre de la Cultura i la Memòria (Born CCM) ja té director, el primer escollit formalment des de l’obertura de l’equipament l’any 2013. És l’antropòloga i museòloga Montserrat Iniesta González, que ha guanyat el concurs públic convocat al febrer, per decisió unànime. Iniesta és reconeguda, entre d’altres, per la direcció i la transformació que sota el seu mandat ha viscut el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, de Vilafranca del Penedès. L’antropòloga es converteix, de fet, en la primera directora de la institució, una plaça de nova creació ja que des de l’obertura de l’equipament el 2013 no existia aquesta plaça. Quim Torra, durant tres anys, i en aquesta darrera etapa els comissionats de Programes de la Memòria, Xavier Domènech i Ricard Vinyes, n’havien assumit les regnes fins ara.
Al concurs, que es va convocar el passat mes de febrer, s’hi ha presentat un total de 19 persones. El projecte presentat per Iniesta ha tingut el suport unànime tant de la Comissió de Valoració (integrada per representants de les Gerències de Recursos, Recursos Humans i de l’Institut de Cultura de Barcelona de l’Ajuntament) com de la Comissió Assessora (integrada per Borja de Riquer, Margarida Sala, Joaquim Albareda, Francisco Ferrándiz i Stéphane Michonneau)

En el seu veredicte, la Comissió Assessora ha considerat que la seva candidatura “mostra un equilibri ferm” entre els elements patrimonials del Born i tot el desenvolupament dels programes de Memòria. Així mateix, considera que el projecte de gestió presentat al concurs “planteja un marc conceptual profund i clar”, tant patrimonial com de memòria, i dona una dimensió realista al projecte.

Ara, la proposta de designació haurà de seguir els tràmits fins al nomenament formal de la nova directora d’El Born, que està adscrita a la Direcció de Memòria, Història i Patrimoni de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Montserrat Iniesta és reconeguda, entre d’altres, per la direcció i la transformació que sota el seu mandat ha viscut el VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, de Vilafranca del Penedès. Dedicada a la museologia i a tasques d’assessorament, en els darrers anys ha estat consultora del Centro Nacional de Memoria Historia pel Museo Nacional de la Memoria, de Bogotá.

Entre les funcions de la nova directora hi haurà les de definir, impulsar i gestionar les exposicions i programes del Centre, les activitats culturals i promoure la relació amb la Universitat i la resta de la comunitat educativa. Així mateix, haurà de documentar, investigar, catalogar i difondre el patrimoni públic conservat al Centre i garantir la correcta conservació del jaciment arqueològic del Centre i d’aquells elements patrimonials que el constitueixen.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Demana que es revisin totes les operacions que va fer Rosell com a president

Notícia següent

L’Ajuntament presentarà recurs contra les costes de la sentència sobre Shirota

Notícies relacionades