El mestre forner barceloní Ton Cortés, del conegut obrador Suca’l, ha fet història en guanyar la Copa del Món de Panettone 2024, celebrada aquest cap de setmana a Milà. Amb aquesta victòria, Cortés s’ha convertit en el primer guanyador no italià al millor panettone tradicional artesà del món, un reconeixement que fins ara sempre havia estat dominat per mestres pastissers italians.
El certamen, que va reunir els millors pastissers de tot el món, va comptar amb una selecció de 24 professionals que competien per la categoria de panettone tradicional. El panettone de Cortés va destacar entre una competència de gran nivell, aconseguint el primer lloc i deixant enrere grans noms de la pastisseria italiana. En el podi, el segon lloc va ser per al mestre Pasquale Pesce i el tercer per Maurizio Sarioli, tots dos italians.
Cortés, conegut per la seva passió i dedicació al món de la forneria i la pastisseria, va expressar la seva sorpresa per la victòria: “Sempre havia vist molt llunyana la copa del món a Itàlia perquè sempre havien guanyat els italians. Guanyar el primer premi està fora de tots els pronòstics, és una cosa molt forta”, va declarar en una entrevista telefònica a 324.
El secret del panettone de Suca’l rau, segons Cortés, en la seva massa mare, anomenada, una massa que porta més de 10 anys de vida. Cortés assegura que el seu panettone busca un equilibri perfecte entre els sabors de la vainilla, la mantega i els cítrics, amb una molla que es manté esponjosa i aromàtica.
L’esforç i la dedicació invertits en la creació del seu panettone es reflecteixen en aquest èxit internacional. Des del seu obrador a Barcelona, Cortés i el seu equip van elaborar sis panettones per a la competició, seguint les pautes específiques establertes pels organitzadors italians.
La victòria de Cortés no només és un reconeixement personal, sinó també una gran notícia per a la pastisseria de Barcelona, que en els últims dies ha vist com altres establiments de la ciutat, com la Pastisseria Madeleine i Pastisseria Canal, també eren reconeguts amb premis nacionals al millor panettone.
Aquesta primera victòria d’un forner no italià en la Copa del Món de Panettone ressalta la qualitat i innovació que s’està duent a terme a Espanya en el món de la pastisseria, tot i que el panettone és una de les especialitats més arrelades a la tradició italiana, i que segons Cortés s’han de respectar els paràmetres tradicionals a l’hora de crear aquest dolç, sobretot en certàmens d’aquestes magnituds.
Amb aquesta victòria, el forn Suca’l es consolida com una de les referències mundials en la creació de panettones, demostrant que la tradició i la innovació poden fusionar-se per crear un producte d’excel·lència que ha travessat fronteres i que, ara, ocupa un lloc destacat al podium mundial del panettone.
A més del guanyador Ton Cortés, van representar a Espanya els mestres Jesús Machi (Horno San Bartolomé, València) i Daniel Jordà (Panes Creativos, Barcelona) per a la categoria de panettone tradicional; i Miguel Ángel Castro (Marea Bread, Madrid) i Arturo Salvador (Sukar Pastry Shop, València) per a la categoría de panettone de xocolata.
En referència al Millor Panettone de Xocolata, el podi, en aquest cas, sí que va ser totalment italià. El primer lloc va ser per a Pasquale Iannelli de la pastisseria Casa Mastroianni a Lamezia Terme, el segon lloc va ser per a Pasquale Marigliano, el tercer lloc va ser per a Armando Pascarella.
La cuina del PFI-PTT de l’Institut d’Altafulla, que s’ubica a les dependències de l’Esplai de la Gent Gran al carrer…
Golf Costa Daurada ja ha obert les inscripcions a l'Stage d'Estiu 2025, una proposta esportiva i de lleure que s'ha…
Un accident a l’AP-7 a l’altura de Martorell en sentit Tarragona està provocant aquest vespre retencions importants a la via.…
Valls serà de nou la seu central de la Ruta Sense Límits Road 2025, un esdeveniment moto turístic i no competitiu…
La ciutat de Tarragona comptarà ben aviat amb un nou establiment dels supermercats Condis, el quart a la ciutat. El…
Fa escassos moments, acaba de finalitzar la presentació oficial de la Festa Major de Sant Anna 2025 del Vendrell, un…
Esta web utiliza cookies.