En la fase general, els alumnes s’examinen de quatre matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la Filosofia) i una matèria a escollir que estarà vinculada a les matèries comunies d’opció. Així els estudiants podran escollir entre Matemàtiques, llatí, Història de l’art o Història i fonaments de les arts, i Matemàtiques aplicades a les ciències Socials. En la fase específica, que poden fer els alumnes de batxillerat i també els procedents de cicles formatius de grau superior, es podran examinar de fins a tres matèries de modalitat entre 21 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcularà la nota que pot arribar als 14 punts.
Enguany, l’assignatura de modalitat examinada a la fase general també es tindrà en compte en la fase específica, és a dir, els estudiants poden examinar-se de fins a tres assignatures però tindran fins a quatre notes per a ponderar.
Tribunals específics per a alumnes amb necessitats educatives especials
Els alumnes amb necessitats educatives especials com poden ser els dislèctics o amb trastorns d’aprenentatge com ara TDH o TDAH s’examinaran en tribunals específics per al col·lectiu i amb un horari especialment adaptat per a ells, de manera que disposaran de dues hores per a realitzar cada examen. Hi haurà tribunals específics a Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida i Tarragona, amb un total de 797 alumnes.
Primeres PAP per a futurs mestres
La prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació Infantil i Primària es desvincula, enguany, de les PAU i per primera vegada de la selectivitat. Els aspirants a mestres hauran de fer dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític i una altra de competència logicomatemàtica. Aquestes proves les hauran de passar tots els alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior que vulguin cursar estudis d’educació infantil o educació primària, és a dir, 2.892 estudiants.
La prova de Competència Comunicativa i Raonament Crític consta de tres seccions i a través dels exercicis s’avalua la comprensió lectora , la capacitat de síntesi, l’expressió escrita i el domini del sistema lingüístic. L’examen de competència logicomatemàtica té dues seccions amb un total de 25 preguntes.
Les proves seran el dissabte 17 de juny al matí, en cinc seus ubicades a Barcelona, Bellaterra, Girona, Tarragona i Lleida. Per superar la PAP amb la qualificació d’apte, cal que la mitjana aritmètica dels dos exàmens sigui de 5 sobre 10, i per poder fer la mitjana, cal que cadascun dels exàmens tingui una qualificació igual o superior a 4. La PAP té validesa indefinida.
Els alumnes podran consultar els resultats de les proves a partir del 28 de juny per internet. Tots els estudiants que treguin més d’un 9 a la fase general, rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya.
L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre el…
Aquesta tarda ha tingut lloc al Teatre Municipal Orfeó Canongí una nova edició de la concessió de distincions de Mèrit…
Un ciclista de nacionalitat britànica i 40 anys ha mort aquest dissabte mentre participava en la popular prova cicloturista Mallorca…
El Cine París de Solsona ha tornat a aixecar la persiana aquest dissabte després que l'any 2020 es veiés obligat…
L'aventurer i presentador de televisió Jesús Calleja ha estat vist passejant pels carrers de Salou, una de les destinacions turístiques…
L'incendi que aquest dissabte ha cremat una gran pila de ferralla en una indústria propera a l'estació de mercaderies de…
Esta web utiliza cookies.