Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Més de 2 milions d’euros per millorar la inserció laboral de persones en situació d’atur

Avatar photo

El projecte s’emmarca en el Programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya

Un total de 67 persones en situació d’atur participaran a partir de l’octubre en les actuacions englobades en una nova edició del programa Treball i Formació. La Junta de Govern Local ha acceptat avui la subvenció atorgada pel Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya per un import de 2.051.263,41 euros.

L’objectiu és formar i contractar persones en atur que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina a la vegada que es fan obres i serveis d’interès general i social a la ciutat. En concret, el programa s’adreça als col·lectius de majors de 52 anys, persones en risc de caure en atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació, persones destinatàries de la renda garantida de la ciutadania, dones i persones trans.

El programa tindrà 12 mesos de durada i totes les persones participants realitzaran dins la jornada laboral una activitat de formació transversal en habilitats socials de comunicació i resolució de conflictes al centre de treball. Al llarg del contracte de treball les persones participants també rebran un acompanyament individual per ajudar a adquirir les aptituds que millorin el seu posterior accés al mercat de treball. Segons les darreres dades disponibles, la mitjana d’inserció en el mercat laboral ordinari de les persones participants en programes d’ocupació a posteriori del seu pas per aquest projecte és superior al 50%.

Com indica el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez Galián, “el grau d’inserció laboral que s’assoleix és destacable pel perfil de les persones participants, algunes de les quals porten molts anys a l’atur o mai abans d’un programa d’ocupació havien tingut una oportunitat laboral. Per tant, el grau d’assoliment de l’objectiu final de facilitar l’accés al mercat de treball és remarcable, complint la seva funció social”.

Especialitats

Els programes que s’iniciaran inclouen les especialitats següents: construcció, pintura, fusteria, neteja viària, neteja d’equipaments, magatzem, instal·lacions, jardineria, control d’accessos, suport a tràmits digitals, informadors/es municipals, mainaderes, acompanyament de gent gran i atenció a la ciutadania. Gràcies al treball d’aquestes persones es desenvoluparan, entre altres, actuacions de millora de la via pública, habitatges socials, equipaments municipals i mobiliari. A més, es faran treballs de neteja viària a la zona del Parc Central del Vallès, Parc de Can Gambús i també tasques de jardineria al Parc de Catalunya i a la zona de trenet, entre altres.

Contractació de persones

Per participar en els processos de selecció és imprescindible estar inscrit a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). És des de l’OTG des d’on es deriven els usuaris a l’Ajuntament de Sabadell.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

10 − seven =

Notícia anterior

L’Ajuntament de Tremp suspèn les llicències d’habitatges d’ús turístic

Notícia següent

Sabadell rep més d’1,5 M€ per al nou Centre per a la Transformació Digital de Sallarès i Deu

Notícies relacionades