El Departament d’Interior està estudiant diferents solucions per fer “conciliable” el dret a la promoció professional dels agents de policia local amb la consolidació de les plantilles, especialment en aquells municipis més petits, on són habituals les fugues a ciutats més grans, un cop estan formats.
Durant una reunió amb alcaldes del Maresme, la consellera Núria Parlon ha dit que el futur Pla Estratègic de Policies Local podria incorporar “clàusules” que permeti als ajuntaments amortitzar la inversió en formació dels agents i posar fre al “canibalisme” entre municipis. La consellera no ha detallat encara quins possibles condicionants es podrien fixar per a les noves promocions.
Preguntada sobre un possible pagament dels costos de formació per part de l’ajuntament de destí, Parlon ha dit que aquesta és una pràctica que “s’ha d’explorar” i que més enllà de com s’acabi articulant la solució, el que cal trobar una “eina” per fer efectiva la conciliació d’interessos per part dels ajuntaments i els mateixos agents.
Parlon també ha dit que part de la solució a la fuga d’agents és la creació d’una borsa de treball unitària per a policies locals, com la que ja funciona al Maresme i poder així cobrir les necessitats dels ajuntaments més petits on la fuga de talent té major incidència.
Parlon n’ha parlat en la reunió anual de seguretat amb alcaldes i caps de les policies locals del Maresme -el que seria equiparable a una junta comarcal de seguretat- a la que el Departament d’Interior es va comprometre fa tot just un any per tractar assumptes de “neguit de la comarca” en el seu conjunt.
La multireincidència, les ocupacions, la manca d’efectius especialment a l’estiu o els problemes derivats del narcotràfic han estat altres dels temes que han posat sobre la taula els ajuntaments. Parlon assegura que en el conjunt de la comarca hi ha una “timida millora” de les dades, però admet problemes amb els casos de salut pública.
En aquest sentit, la consellera s’ha compromès a “revisar” els convenis de Mossos d’Esquadra i Policies Locals per “afinar” en la singularitat de cada municipi pel que fa a ocupacions vinculades a les plantacions de marihuana. També assegura que el Departament farà un esforç per destinar més efectius del cos a la investigació.
Les urbanitzacions, segones residències o habitatges disseminats són sovint objectiu de les màfies per amagar les plantacions. Tot i les dificultats que això implica, Parlon admet que cal actuar “amb més diligència i contundència” perquè Catalunya deixi de ser “productor i exportador” de marihuana.
Els Bombers de la Generalitat han desplegat avui 19 dotacions en la recerca d'un home desaparegut a Cubelles, una operació…
El nou bar de la casa del poble, és a dir, el bar situat al centre de la plaça del…
Barcelona ha inaugurat aquest dijous un nou pol d'activitat i experimentació per a empreses tecnològiques que treballen en el sector…
La vuitena edició de la Jornada de governança del litoral celebrada a Vilanova s'ha basat en l'adaptació al canvi climàtic…
El departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica incorporarà a partir d'aquest dilluns 26 de maig una nova expedició per…
Torna la tercera edició del projecte esportiu “Fent Via” que se celebrarà el pròxim 7 de juny de 2025, i que cada…
Esta web utiliza cookies.