Mataró i la Diputació de Barcelona treballen conjuntament projectes de recuperació econòmica al municipi

L’alcalde, David Bote, i la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, s’han reunit per treballar plegats i impulsar iniciatives de recuperació econòmica després de la crisi ocasionada per la Covid-19

Durant la reunió del passat divendres es va parlar sobre els projectes que s’estan treballant des de l’Ajuntament de Mataró que es poden beneficiar dels fons europeus, Next Generation, un instrument d’emergència puntual i de durada limitada que té com a finalitat la recuperació i la transformació de les economies.

Els representants de la Diputació van explicar els detalls del programa ‘Next Diba. Projectes locals, participació i aliances per a la recuperació’, a partir del qual aquest organisme posa la seva infraestructura de suport als ajuntaments que volen accedir a aquests ajuts.

A la trobada s’ha realitzat un mapeig dels projectes territorials susceptibles d’accedir a finançament europeu i s’han analitzat els diferents programes que actualment té en marxa la Diputació de Barcelona en matèria de desenvolupament econòmic i especialment, aquells de recuperació econòmica arran de la crisi provocada per la Covid-19.

Mataró presentarà quatre projectes com a candidats a obtenir aquest finançament europeu: el ‘Parc d’economia circular’, que ha d’ajudar a millorar l’eficiència dels processos de reciclatge; ‘Mataró, ciutat cuidadora’, on es busca desenvolupar tecnologies en favor d’una millora de la qualitat de vida de les persones fràgils; la Reutilització de les aigües pluvials i del subsòl de la zona del Sorrall per utilitzar-la al sector agrícola i la creació, vinculada al TecnoCampus, d’un centre de formació contínua per facilitar els processos de reciclatge professional.

Finalment, la reunió ha servit per generar sinergies entre les institucions, visibilitzar i agregar iniciatives a nivell municipal, comarcal i provincial i fomentar la col·laboració publicoprivada.