La transformació del model de Benestar Social de Mataró es comença a aplicar als barris de Rocafonda i El Palau

Avatar photo

Un equip multidisciplinar format per 7 treballadores dona servei, des del Centre Cívic Rocafonda-El Palau, a la ciutadania més vulnerable d’una població base de 17.000 persones

Aquest mes de març s’ha posat en marxa al Centre Cívic Rocafonda-El Palau la prova pilot del procés de transformació del model de Benestar Social de Mataró. Un equip format per 7 persones donaran servei a la població més vulnerable dels dos barris amb 17.000 persones de població base: 14.000 a Rocafonda i 3.000 al Palau.

La regidora de Benestar Social, Laura Seijo, va presentar ahir, 29 de març, l’equip i les instal·lacions d’atenció a diferents entitats del barri perquè coneguin de primera mà aquesta nova forma de treballar en el territori. Aquest procés de transformació respon a la prioritat 20 del Pla de Mandat 2019-2023 de millora de la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat.

La nova forma de treballar s’orienta cap a la universalitat de l’atenció social basada en la intervenció comunitària, l’atenció centrada en la persona, la integració sociosanitària, l’ètica cívica i la innovació en els serveis socials.

L’equip que treballa a Rocafonda-El Palau està format per 7 treballadores: 3 agents comunitaris i 4 professionals per al seguiment dels casos. Aquesta unitat d’intervenció especialitzada fa l’atenció i el seguiment dels casos individuals i/o familiars, coordina i treballa en xarxa amb els diversos agents que intervenen en la persona i són els referents de la integració social i sanitària. Per contactar amb l’equip s’ha obert un correu electrònic específic: [email protected]

En aquesta prova pilot també hi ha l’aplicació de la innovació que es trasllada amb la creació d’un laboratori d’accions de benestar social, els labs. En aquest espai es proposen noves idees, es treballen en xarxa, es poden crear prototips i fer el seu corresponent test per poder validar o no si s’aplica. En aquest marc és on s’està treballant el projecte europeu Gàvius per a crear un assistent virtual per conèixer i tramitar els ajuts socials des del mòbil.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les roses i els llibres protagonitzen el cartell de Sant Jordi d’Altafulla

Notícia següent

Lliurament dels premis ‘Badalona per la igualtat’ del certamen de TikTok adreçat a joves d’entre 13 i 18 anys

Notícies relacionades