Mataró acull el Congrés de la Joventut de Catalunya

El TecnoCampus Mataró-Maresme és l’escenari triat perquè tingui lloc el Congrés de la Joventut de Catalunya els propers 17, 18 i 19 de març.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El programa compta amb tres jornades de debat (17, 18 i 19 de març) sobre temes com l’habitatge, l’educació, el treball, la salut, l’emergència climàtica, les desigualtats socials, els feminismes, l’accés a la cultura, entre d’altres. Els objectius del Congrés de la Joventut de Catalunya són esdevenir un espai de relació i de trobada entre joves, professionals de joventut, referents del món acadèmic i representants polítics de joventut; enfortir la xarxa i analitzar la situació en què es troben els agents (joves, professionals de joventut i càrrecs electes) després de la pandèmia de la Covid-19; reconèixer la tasca que han fet durant els últims anys tots els agents implicats en les polítiques de joventut; donar veu a les persones joves i posar-les al centre i repensar les polítiques de joventut i establir les bases del nou Pla nacional de joventut de Catalunya (PNJCat).

La part institucional comptarà amb l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor d’Educació, Dani Hurtado, que faran d’amfitrions d’aquest acte que ha de servir per definir les bases per al nou Pla nacional de Joventut de Catalunya, una eina fonamental per elaborar els plans locals de joventut de tots els municipis. També està previst que hi assisteixin la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Les jornades comptaran amb una part lúdica amb els concerts d’Alérgicas al Polen i La Ludwig Band (divendres 18 de març) i de Lal’Ba i The Tyets (dissabte 19 de març).

Avui dimarts 15 de març és el darrer dia per inscriure’s en el Congrés de la Joventut de Catalunya.