Les dones cobren 6.000 euros menys que els homes a Barcelona

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les dones cobren una mitjana de 6.367 euros anuals menys que els homes a Barcelona, segons un informe de l’Observatori de Gènere Metropolità, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Per tant, els homes cobren més de 6.000 euros més anuals que les dones per a fer exactament el mateix treball. I això encara augmenta més segons l’edat; a més edat, la diferència creix.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha destacat que el nou observatori acull per primera vegada indicadors com els ingressos, la bretxa salarial i la pobresa de les dones a Barcelona. A partir de 2022, està previst continuar elaborant el document amb indicadors propis; aquest any s’han utilitzat dades ja disponibles en el Sistema d’Indicadors Metropolitans de Barcelona (SIMBA) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

L’informe exposa que el 56,5% de persones en atur a Barcelona eren dones, això augment especialment en aquelles majors de 44 anys i també entre les parades de més de 24 mesos de parada de treballar.