La Sala Muncunill acull l’exposició “Lentament una olor al fons de la teva mirada”

Organitzada per l’Ajuntament, en col·laboració amb la Fundació Ernesto Ven tós, la mostra forma part de la temporada Terrassa Arts Visuals i es podrà visi tar fins al proper 14 de març

Des d’aquest dissabte 16 de gener i fins al proper 14 de març, la Sala Muncunill acull l’exposició “Lentament una olor al fons de la teva mirada”, un recorregut, a través de la mirada i dels sentits, per la col·lecció olorVISUAL de la Fundació Ernesto Ventós, una de les col·leccions d’art contemporani més importants del país propietat del per fumista Ernesto Ventós, recentment desaparegut. L’exposició anirà acompanyada d’una publicació amb el mateix títol, producció pròpia de Terrassa Arts Visuals. 

La mostra, comissariada per Pedro Torres i organitzada per l’Ajuntament de Terras sa amb la col·laboració de la Fundació Ernesto Ventós, forma part de la temporada municipal d’Arts Visuals a Terrassa i permetrà veure, per primera vegada a la ciutat, una part del fons de la col·lecció olorVISUAL, amb obres dels terrassencs Antoni Mi ralda, Francesc Abad i Pep Agut, però també d’altres artistes com Joan Fontcuberta, Juan Bufill, Juan Uslé, Carme Calvo o Ignasi Aballí, entre molts d’altres. Serà també el primer cop que la Sala Muncunill acollirà, en una sola exposició, obres dels artis tes terrassencs Antoni Miralda, Francesc Abad i Pep Agut, referents de l’art contem porani català. 

L’exposició, de caràcter multidisciplinari, està formada per un total de 48 obres de pintura, escultura, vídeo o fotografia i concebuda com un encreuament de diverses mirades sempre relacionades amb les obres. Mirades com la del comissari de l’expo sició, Pedro Torres, la del perfumista i col·leccionista Ernesto Ventós o la del públic que visita la mostra. Al mateix temps, també és una exposició de sentits, com l’olfac te o la visió, que són la base més important d’aquesta col·lecció. 

Es tracta d’una mostra pensada i estructurada en quatre grans àmbits: Visió negada i borrosa, Visió del paisatge, Visió de rostres i Visió abstracta, on cadascuna de les obres de la col·lecció està acompanyada d’un text que la relaciona amb el sentit de l’olfacte. 

L’exposició “Lentament una olor al fons de la teva mirada” es podrà visitar fins al pro per 14 de març a la Sala Muncunill de dimarts a divendres de 16 a 20 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, i diumenges d’11 a 14 h. 

Amb l’objectiu de garantir les mesures de prevenció i sanitàries vigents a causa de la pandèmia de la Covid-19, per accedir a l’exposició serà obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat i seguir en tot moment les indicacions del personal responsable de la sala. 

Per a més informació: https://www.terrassa.cat/sala-muncunill