La Festa Major d’Hivern de Viladecans recupera la presencialitat

La rua Fest’Hivern, el festival Llamp, el lliurament de les medalles de la ciutat i la renovació dels gegants de la ciutat són els principals actes festius

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Viladecans (20 de gener del 2022.) – Com que l’evolució de la pandèmia ho permet, la Festa Major d’Hivern torna, des d’avui, dia 20 de gener, fins al diumenge, dia 23, a la presencialitat després de l’edició virtual del 2021. Enguany, la Coordinadora del Mamut recupera el Fest’hivern –la rua del Mamut pel Barri Antic–, se celebra al festival Llamp –una festa d’arts lumíniques–, l’acte d’entrega de les Medalles d’Honor de la Ciutat i la festa gegantera en la qual s’acomiadaran els Gegants de Viladecans, el Josep i la Paquita, i es donarà la benvinguda als nous. A més, la Biblioteca de Viladecans oferirà avui, des de les 17.30 hores, el festival de narració oral Narracans amb contes per a infants i adults, organitzat a la Biblioteca Municipal per El Megaphon.

Moltes activitats en quatre dies

La Coordinadora del Mamut és sempre una de les entitats més actives a la Festa Major d’Hivern. Enguany, recuperen el Fest’hivern, la rua del Mamut pel Barri Antic amb punt i final a la plaça d’Europa, on es farà un vermut musical organitzat per Rudemón, així com una actuació dels Castellers. La celebració del patró local Sant Sebastià amb la festa d’hivern també té espai per al cant coral, amb les agrupacions Som i Serem i La Lira, i per a l’acte d’entrega de les Medalles d’Honor de la Ciutat, que es fa aquesta tarda, a les 19.30 hores, a Atrium Viladecans.

Pel que fa al festival Llamp, que neix en aquesta edició de la Festa Major d’Hivern i fa que aquesta tingui tota una explosió de llum demà divendres, dia 21, i dissabte, dia 22 de gener, de 18 a 22 hores.

El nou Llamp és una festa d’arts lumíniques de la mà de professionals catalans amb recorregut internacional que proposen una mirada diferent al paisatge nocturn. A l’entorn de tres edificis emblemàtics, la Torre-roja, la Torre del Baró i Can Modolell, hi haurà durant els dos vespres esmentats cinc instal·lacions artístiques efímeres centrades en l’ús de la llum com a element de creativitat, experimentació i gaudi. La iniciativa, promoguda per l’Ajuntament per incorporar al cicle festiu local una proposta nova i atractiva, està comissariat pel col·lectiu Las Gardenias, que ha dissenyat propostes com la Fàbrica dels Reis a la Fabra i Coats de Barcelona. Per visitar-les no cal inscripció. La majoria són en exterior i aquelles a les quals s’ha d’accedir a l’edifici es farà per ordre de cua.

A més, la Festa Major d’Hivern de Viladecans porta una altra novetat, aquest cop d’altura, perquè, després de molts anys, s’acomiaden els Gegants de Viladecans, el Josep i la Paquita, i per això hi haurà una gran festa organitzada pels Diables de Viladecans diumenge, 23 de gener. Des de les deu del matí estaran plantats a la plaça de la Mediterrània i, cap a les 11.30 h faran una cercavila fins a la plaça d’Europa, on es realitzarà la ballada. A les 12.30 h tornaran i es donarà la benvinguda a la nova parella de gegants locals.