fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Josep Escartín, nou Síndic Municipal de Greuges de Sabadell

Avatar photo

La sessió plenària del mes de novembre ha escollit com a nou Síndic Municipal de Greuges de Sabadell Josep Escartín per un període de cinc anys. L’elecció en el transcurs del Ple d’ahir es va fer en la primera ronda de votació, quan Escartín va ser escollit per 19 vots a favor. Josep Escartín substitueix ara la que fora la seva successora, Eva Abellan, que ha ocupat el càrrec els darrers 5 anys.

La primera part del procés d’elecció del nou Síndic de Greuges de la ciutat es va tancar a principis d’octubre amb aquestes dues persones candidates. Escartín va ser el primer síndic municipal de Greuges de Sabadell entre els anys 2005 i 2018 i president del Fòrum de Síndics i Síndiques locals de Catalunya–FòrumSD.

Escartín ha estat lligat a diferents entitats de Sabadell. Va cofundar Actua Vallès ‘Actuem!’ i va presidir l’entitat durant 13 anys. La seva presidència va destacar, entre altres coses, per la reclamació de polítiques públiques que fessin front a la pandèmia de la SIDA i la creació de l’empresa d’inserció laboral PlecinPres, destinada a persones en risc d’exclusió social, que també va presidir.

Fins al 2022 ha estat membre del Comitè d’ètica de l’Hospital del Parc Taulí de Sabadell. Ha combinat la seva tasca professional i social amb  la militància LGTBI+.

També ha estat o està vinculat a diferents entitats de la ciutat: Atendis, Panteres Grogues,  Joventut de la Faràndula i Sabadell Solidari, entre d’altres. Fins al setembre 2023 he estat Vocal de la Junta Arbitral de Catalunya i del Consell d’acció Social de Sabadell.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una cuidadora tracta de matar la nena de dos anys que estava a càrrec seu

Notícia següent

La Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus celebra 20 anys de la seva creació

Notícies relacionades